13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Как най-бързо да премахнем петната от пот по дрехите?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Защо дрехите се цапат с петна от пот? В допълнение към петната, причинени от реакцията с алуминий в дезодорантите, има хора, чиято пот е с различен цвят. Този проблем изисква внимание. Съществува състояние като хематидроза – при което в потта се съдържа кръв, придаваща й червен цвят. Наблюдава се понякога и хромхидроза – синдром, който причинява задържане на пигменти в потните жлези и при изпотяване потта излиза оцветена. Цветовете в този случай могат да бъдат зелен, син или черен.
Как да премахнем петна от пот върху бели дрехи? Когато почиствате такива петна, е важно да не хабите много време, за да разрешите проблема. Колкото по-дълго тъканните влакна останат с такова петно, толкова по-трудно ще е да е почисти. За да изчистите петно от бяла дреха, използвайте бял оцет със сода бикарбонат, или водороден прекис.

Водороден прекис
Напръскайте малко върху оцветената област. Оставете да действа 4-5 минути, докато се почувства ефект върху влакната на плата и образува пяна. След това изперете петното добре под течаща вода и изплакнете нормално.

7 гениални трика за справяне с петната по дрехите
Бял оцет и сода бикарбонат

Проверка по рама

Навлажнете изцапаната зона с бял оцет и посипете чаена лъжичка сода бикарбонат върху петното. Внимателно го натъркайте със сместа, след това изперете под течаща вода и изплакнете нормално.
Как да премахнем петна от дезодорант по дрехи? За да изчистим такива петна, е важно да имаме търпение и да не оставяме дрехите непочистени дълго време след употреба, понеже това затруднява почистването. Тъй като необходимостта от премахване на петна може да възниква често, ползването на не толкова агресивни препарати и техники за дрехи е най-доброто решение. Така тъканта няма да се изхаби много и вашата дреха ще изглежда красива по-дълго време.

Ето няколко съвета за почистване на петна от дезодорант по дрехи.

Петна от дезодорант на черни дрехи
Черните дрехи може да създадат също толкова проблеми, колкото и белите, щом са зацапани с петна от дезодорант. Но изход има. Навлажнете оцветеното място Внимателно поставете супена лъжица най-обикновена сол върху петното. Изчаквате няколко минути, сетне изплаквате и изсушавате на сянка.

Как да премахнем мазно петно от дреха само за броени минути

Магазин за Акумулатори

Лимонов сок
Използвайте равни части лимонов сок и вода, нанесете сместа върху изцапаната зона и оставете така една нощ. След това почистете сместа, като изперете и изплакнете по обикновения начин.

Аспирин

Салициловата киселина в аспирина може да бъде мощно средство срещу петна. В леген с гореща вода поставете пет хапчета и изчакайте да се разтворят. Разтрийте зацапаното място и накиснете за осем часа. След това изперете и изплакнете нормално.
Сол

Кой би предположил, че солта може да ни помогне за чистене на петна? В един литър гореща вода прибавете четири супени лъжици готварска сол. Намокрете зацапаното място с този разтвор и разтрийте. Накиснете за една нощ, после изперете и изплакнете нормално.

Фини тъкани с петна от дезодорант

Прането на деликатна тъкан вече изисква повече внимание: само си представете, ако е на петна заради дезодоранта?! Но ето как да се избавите от петното. Ще са ви вужни лимонов сок и готварска сол. Поставяте дрехата върху маса и нанасяте разтвора само върху изцапаната зона. След нанасяне на сместа оставете да действа 5 минути. С четка с мек косъм разтрийте леко, след което, за да отстраните излишъка, отцедете под течаща вода.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ