28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Каква дама си според червилото, което носиш

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Червилото е показател, който достатъчно ясно показва как дамите се отнасят към заобикалящия ги свят. То ни изпраща съобщения и предложения за техните емоции“, споделя изследователя по психология на Националния съвет в Италия Мария Паола Грациани.

В подкрепа на тезата, екип от британски психолози провежда експеримент за една козметична компания. Учените искат да определят връзката между червилото и личността, която прави този избор. Тестът бил направен от три хиляди жени, любителки на цветните устни, а преобладаващите нюанси били: червено, праскова, слива и прозрачен гланц.

Какъв цвят съответства на вашата същност, ще разберете в следващите редове.

 


ЧЕРВЕНО:
Дамата, която избира червено червило, има силен характер, голямо самочувствие, мотивация за професионална реализация и увереност в своите способности (както в бизнеса, така и в романтичния си живот). Според проучването на университета в Рочестър, проведено от психолога Андрю Елиът: Дамата, която предпочита червения цвят (не само за червило), обикновено е по-успешна от другите жени. Други изследвания на същия университет са показват, че червеното привлича противоположния пол с някаква първична сила: предпочитание, проявило се и при маймуните.


СЛИВА:
студените нюанси като синя слива показват желание за поправяне на несъответствията. Дамите, които използват този цвят, предпочитат да бъдат обичани поради интелектуалните им възможности, които от своя страна засенчват сексуалните. Често изпитват несигурност в емоционалните си връзки, но я компенсират с признанието на работното място.

Проверка по рама


ПРАСКОВА:
цветът на прасковата показва срамежливост или по-точно – едно спокойно и контролирано поведение. Нюансите му като кайсия и розово са типични за детството. Този цвят принадлежи на честните и искрени дами.


КАФЯВО:
кафявото е синоним на бизнес. То изглежда естествено на фона на костюмите, а гланцът му демонстрира запазване на работна дисциплина.


ПРОЗРАЧЕН ГЛАНЦ:
изборът на прозрачен гланц, говори за това, че дамата, която го носи, не прави компромиси. Тя се отнася с чувственост и съпричастност към всичко. Обича да показва своите силни и слаби страни, особено пред своите партньори. Гланцът е страст. Освежаването с блясък разкрива едно извънредно сексуално състояние, като привлича вниманието на другите и го насочва към устата: една от най-видимите еротични точки на женското тяло.

Убедихте ли се, че червилото може да ни характеризира? От друга страна то успява да събере в себе си какви ли не функции – да дава цвят, да хидратира, да дава блясък и да не слиза от пиедестала на най-обичания дамски козметичен продукт.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ