17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Какви са причините човек да се буди през нощта?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

• Бременност
Дамите, които са бременни, често се събуждат нощно време. Промените в хормоналния баланс и физическите промени в организма могат да доведат до често събуждане. Голяма част от бременните жени се будят нощно време заради болки в гърба и кръста.

Лекар посочи по кое време вечерта трябва да си лягаме вечерта
• Стрес

Една от основните причини за събуждане нощно време е стресът. Когато сме под стрес, нивата на хормона на стреса – кортизолът, в организма ни могат да се повишат, което може да доведе до нарушаване качеството на сън. Мисли и притеснения могат да ни преследват, когато се опитваме да заспим и това да ни попречи да имаме качествен сън.
• Заболявания

Проверка по рама

Някои здравословни състояния, като сънна апнея, нощни болки в краката и др., могат да доведат до събуждане през нощта. Тези състояния могат да нарушат нормалния сън и да доведат до често събуждане.
• Физически дискомфорт

Физически проблеми като болка, неудобство или дискомфорт могат да ни нощно време. Например, ако имаме болки в гърба, главоболие или тежест в стомаха, това може да ни пречи да спим необезпокоявано

• Лекарства и хранителни добавки
Някои лекарствени средства и хранителни добавки могат да имат страничен ефект върху качеството на съня. Например, стимуланти като кафето или енергийните напитки, които се консумират непосредствено преди лягане, могат да ни пречат да заспим или да ни карат да се будим често през нощта.

Лекар най-после каза на коя страна е препоръчително да спим

Магазин за Акумулатори

Събуждането нощно време е състояние, което се случва на доста мъже и жени. Стресът, тревожността, бременността, приемът на лекарства и някои заболявания могат да окажат негативно влияние върху качеството на съня. Ако от известно време имате проблеми със съня и сутрин се будите без енергия и не сте си отпочинали, трябва да се консултирате с лекар, който да ви помогне да преодолеете проблемите със съня.
Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ