19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Kaкво се случва с човек, спрял въглехидратите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Много хора погрешно смятат, че всички въглехидрати са вредни за тялото. За да отслабнат, хората решават да ги премахнат почти напълно от диетата си.
Въглехидратите обикновено се делят на прости и сложни.

Простите – кифли, сладки напитки, бързи закуски, сладкиши – се усвояват от тялото твърде бързо, което само изостря чувството на глад.
Обратната ситуация се наблюдава при сложните въглехидрати, които се намират в зърнените култури, ядките, зеленчуците, хлебните и тестени изделия от твърда пшеница.ю

Сложните въглехидрати ви помагат да се чувствате добре и да останете във форма. Въпреки това, умереното количество прости въглехидрати също може да направи услуга на тялото.

Kaкво се случва, ако спрем въглехидратите:
силна умора
Важно е хипоталамусът, хипофизата и надбъбречните жлези, които образуват единна система и отговарят за контрола на тялото, винаги да остават в спокойно състояние.

Проверка по рама

Но не само стресът, но и липсата на хранителни вещества може много лесно да наруши този мир и дори да доведе до надбъбречна умора . Това състояние се характеризира със слабост, наддаване на тегло и обостряне на хронични заболявания.
Проблеми с щитовидната жлеза
Хормонът на щитовидната жлеза – трийодтиронин – е свързан с метаболизма и се нуждае от определено количество въглехидрати, които влизат в тялото с храната. Ако те не са достатъчни, тогава метаболизмът на човека ще се забави значително, което ще доведе до рязко наддаване на тегло, влошаване на настроението и загуба на ефективност.

Затруднено натрупване на мускулна маса
Проучванията показват, че хората, които консумират достатъчно въглехидрати и спортуват редовно, изграждат мускули по-бързо. Факт е, че хормонът инсулин, който влиза в тялото заедно с въглехидратната храна, попълва запасите от гликоген в мускулите. Това осигурява протеиновия синтез, тоест самият растеж на мускулната маса. И при липса на въглехидрати процесът значително ще се забави. 

Zdrave.to
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ