4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Какво се случва с тялото ни, ако стоим с вдигнати крака 20 минути на ден?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вероятно всички сте запознати с позата с вдигнати над торса крака. Но дали някой от вас го прави всеки ден? Вероятно не! Оказва се, че си струва да я превърнете в ежедневен навик. Изненадващо, тя има много ползи, и то не само за бременните жени.
Какво представлява упражнението?

Необходимо е да легнете на пода, дивана, леглото и да подпрете краката си на стена, облегалка за глава или врата. Поставете малка възглавничка под гърба си, за да ви е по-удобно. Дръжте ръцете си изправени покрай тялото. Задръжте в това положение за 15-20 минути. Разбира се, не забравяйте да облечете удобно облекло и сте готови!  
Кои са най-добрите варианти за упражнения и тренировка у дома?

Ползи от лежането с вдигнати крака:
Намалява подуването на краката и стъпалата

Проверка по рама

Подутите крака и подутите глезени са сигнали за нарушения в кръвообращението, но те са и често срещано страдание на бременните жени. Затова ранната реакция е изключително важна. Тя определя дали заболяването ще се влоши, или ще се отървете ефективно от него. Повдигането на краката високо нагоре ефективно подобрява потока на течностите, което ще възстанови правилното кръвообращение в краката.
Предпазва от разширени вени

Поддържането на краката изправени е най-простият, така нареченият „домашен“, начин за борба с разширените вени, който подобрява лимфния поток.

НАЙ-добрите упражнения за стегнат корем
Релаксация

Позицията на държане на краката нагоре се практикува и в йога за успокояване на ума и премахване на стреса. В тази позиция към мозъка постъпва повече кислород, отколкото при стоене. Колкото повече „кислород в мозъка“, толкова по-лесно е да се отпуснете и да възстановите вътрешната си хармония.

Магазин за Акумулатори

Облекчава напрежението
След ден, прекаран пред компютъра, тази позиция е чудесна за облекчаване на болезненото напрежение в областта на врата, шията и гърба. Освен това, като отпуска цялото тяло, тя има положителен ефект върху лумбалната лордоза, т.е. естествената извивка на гръбначния стълб в долната част на гърба.

Оказва се, че такова просто упражнение влияе върху много аспекти на здравето. Затова не забравяйте да го включите в живота си и ще откриете, че ще се чувствате по-добре. Освен това може и да не изгаряте калории, но поне ще има възможност за ежедневния ви момент на релаксация, който всеки може да си позволи.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ