17.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Кардиолог: Това са най-опасните причини за ниско кръвно

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Общоприето е, че високото кръвно налягане е опасно за здравето. Според руския кардиолог д-р Алексей Утин ниското кръвно, известно като хипотония, е не по-малко тревожно състояние, тъй като може да е симптом на сериозни здравословни проблеми.

Най-опасните причини за ниско кръвно

Ниското кръвно налягане често често е провокирано от ендокринни проблеми, необичайно кървене, дехидратация, тежки инфекции, алергии, хранителни дефицити в диетата.
Какво показва долната граница на кръвното – всеки трябва да знае това

В допълнение, хипотонията може да бъде признак на заболявания на сърдечно-съдовата система: брадикардия, проблеми със сърдечната клапа, сърдечна недостатъчност или инфаркт. Освен това бременността често е една от причините за понижаване на кръвното налягане.
„Младите хора с ниско кръвно налягане не трябва да се притесняват. В крайна сметка ниското налягане предпазва нашите съдове от развитие на атеросклероза “, казва специалистът.

Въпреки това, трябва да потърсите лекарска помощ, ако хипотонията е придружена от замаяност, гадене, проблеми с концентрацията, бледа кожа, учестено дишане и хронична умора.
Този симптом с очите издава високо кръвно

Проверка по рама

Важно: Статията не замества консултацията със специалист!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ