25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Каша от ечемичен булгур – тайната на тибетските монаси за дълголетие

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Откакто се е зародило човечеството, хората се интересуват от дълголетието. Майкъл Джаксън например е спял в барокамера, Сталин пък финансирал опити по откриване на еликсир на дълголетието, а Репин се хранел само със супи от билки.
Всичко това изглежда глупаво, тъй като човек не може да върви против съдбата си. Но на този свят има един народ, здрав и жилав, въпреки всичко.

Тибетските монаси са необикновени хора, чийто аскетизъм, здраве и устойчив дух предизвикват единствено възхищение.

Но един продукт, който струва стотинки по нашите магазини, е любим на дълголетниците от Тибет.
Именно кашата от ечемичен булгур удовлетворява потребностите на организма от всички хранителни вещества, зарежда с енергия, лекота в тялото и остър ум. Освен всичко друго, в тези ценни зрънца се съдържа лизин, оказващ противовирусно действие и стимулиращ изработката на колаген в тялото.

И ето ви простичка рецепта за булгурена ечемичена каша по начина, по който я приготвят в планините на Тибет.
Сложете в чугунена тавичка чаша ечемичен булгур да се запече до златист цвят, не е нужно да добавяте масло.

Проверка по рама

През това време сложете 2 чаши вода да заврат на котлона, а готовият булгур изсипете в дълбок керамичен съд, като го залеете с горещата вода. Посолете кашата на вкус и увийте с кърпа съда. Булгурената каша трябва да постои известно време, докато набухне.
След това добавете малко краве масло, а по време на пост – растително. Няма да е излишно да добавите и малко лук. В такъв вид поднасяйте горещата ечемичена булгурена каша на масата. Наред с този полезен обяд пийте зелен чай с джинджифил и мед, а за десерт – сушени кайсии.

Запомнете, това е не просто здравословен обяд, това ястие премахва, без да усетите, болежките в тялото и ви осигурява дълголетие.  
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ