България

„Касичката на Бойко” Борислав Колев се срина в съда, линейка го отведе в болница

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Касичката на Бойко” Борислав Колев, обвиняем за грабежа на 53 млн. лева от лот 5 на магистрала „Хемус”, припадна, докато съдът се произнасяше за мярката му за неотклонение. В залата дойде лекар, за да го свести. След това  бившият служител на НАП бе изведен от залата с количка и откаран към болница.

Адвокатът му обяснил, че Борислав е готов да съдейства, но имало много завишени очаквания за показанията му.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Колев, докато защитата му настоя да му бъде наложена по-лека мярка от домашен арест, който градският съд му наложи преди седмица.

Арестуваният за прането на парите е участник в схемата, която стига до най-високите върхове в ГЕРБ, категоричен е източник на Новините Днес, но не е основното действащо лице и няма опасност да извърши друго престъпление.

Проверка по рама

С тези мотиви съдия Вера Чочкова прати Борислав Колев под домашен арест в къщата му в село Бистрица преди седмица.

Той беше задържан от ГДБОП с постановление на Софийската градска прокуратура, която ръководи разследването за пране на 53 млн. лв.

Според показания на свидетели Колев е помагал на малоимотни хора да регистрират кухи фирми, по сметките на които са постъпили милионите, а след това с негова помощ са изтеглени на каса и отнесени с торби.

Материалът „Касичката на Бойко” Борислав Колев се срина в съда, линейка го отведе в болница е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button