0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Католически ученик, арестуван в Канада, защото казал, че мъжете и жените са различни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Канада представлява интерес за малко американци – дори ако тази страна внезапно поеме и изчезне, ние няма да съобщим за това във вечерните новини. Но ние все още следим ситуацията в Канада – и всичко това, защото ни учудва колко бързо такава добра страна се превърна в тоталитарна държава. Не трябва ли да си вземем поуки от това?
И ето ви пример: в Канада гимназист беше арестуван, защото каза, че мъжете и жените са различни. Ученикът се казва Джош Александър и е посещавал гимназията Сейнт Джоузеф, католическо училище в Ренфрю, Онтарио, но му е забранено да влиза на територията на училището, защото твърди, че Бог е създал само два пола. Твърдението е разбираемо: като цяло то отговаря на християнското учение, а също и на здравия разум. И когато ученикът все пак дойде в час, той беше задържан от полицията – можете да гледате как се случи това на вашите екрани.

Е, стори ни се, че би било добре да поговорим с него – затова самият Джош Александър и неговият адвокат Джеймс Китчън се свързват с нас. Благодарим и на двамата, че ни посетихте. Джош, първият въпрос към теб, бил ли си арестуван за влизане в католическо училище, след като си казал, че мъжете и жените са различни? Преувеличаваме ли нещо?
Джош Александър, студент Не, не преувеличавате – точно това се случи. До тази точка обаче се стигна на няколко етапа. Няколко ученички от нашето училище ми се оплакаха, като признаха, че се притесняват от факта, че ученици влизат в банята им. Този въпрос в крайна сметка прерасна в вътрешноучилищна дискусия и аз реших да отстоявам позицията си в нея и за да затвърдя тази гледна точка, използвах цитати от Светото писание. След това ми беше забранено да се появявам в сградата на училището до края на учебната година – а когато се опитах да дойда в час, ме задържаха, повдигнаха ми обвинение.

Напомняли ли сте, че вашето училище е християнско, а вашата мисъл е една от идеите, залегнали в основата на християнството, тъй като се съдържа в основната книга за тази религия, която някои наричат ​​още Библията?
Джош Александър: Със сигурност. Дори се опитах да го обсъдя с ръководството на училището, но те отказаха да говорят с мен.

Проверка по рама

Г-н Кухня – между другото, моля, приемете моите съжаления за това, което се случи с вашата, според мен, красива страна – но какви правни средства можете да прибегнете в Канада в този случай?
Джеймс Китчън, адвокат: Разбира се, нашият арсенал е ограничен, тъй като страната ни има много по-слаба конституция, а освен това има много по-малко пиетет по отношение на личните права и свободи на гражданите, както от правна, така и от културна гледна точка, а правителството е много по-заинтересован да прави каквото му харесва. И все пак в този случай имаме възможност да обжалваме пред Комисията по правата на човека на Онтарио: смятаме, че е имало религиозна дискриминация срещу християнските вярвания на Джош и в тази връзка ще подадем жалба до Комисията. Освен това има опция за действие директно чрез училищното настоятелство, за да оспорите съответните дисциплинарни действия и се надяваме да проучим и тази опция.

Когато ученикът все пак дошъл в час, бил задържан от полицията

Какво се случва – вашата страна беше заловена от сина на Фидел Кастро и изведнъж се превърна в Куба? Просто невероятно. Джош, бързо ще те попитам: полицаите, които са те задържали, гимназист, за цитиране на Библията на територията на християнско училище, сигурно са се срамували от това, което правят – поне се надявам. Изглеждаха ли смутени?
Джош Александър: Не бих казал така. През последните години многократно ми се е налагало да влизам в близък контакт с полицията – на „Конвой на свободата“ и други акции от този род, и мога да кажа, че полицията у нас е в доста срамно състояние. Така че в моя случай те действаха както обикновено.

Ще продължиш ли да учиш в училище?

Магазин за Акумулатори

Джош Александър: Със сигурност ще се опитам да го продължа – надявам се личните ми убеждения да не ме лишават от възможността да получа образование. Но изглежда, че точно това ще се случи.
Просто грозна история. Надявам се, че и двамата все още се появявате в ефир. Благодаря ти! Джош Александър и Джеймс Китчън бяха с нас.

Междувременно

В американска Аризона член на училищен съвет, който постоянно носи ленти за глава с котешки уши, предложи да спре сътрудничеството си с преподавателите на Християнския университет. Самата нова защитничка на морала Тамила Валенсуела се определя като странна чернокожа латиноамериканка, която обича лъскави неща и пилешки крилца, според Fox News.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ