18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

„Кеш”: Христо Иванов искал да ликвидира ПП и да стане президент, Асен Василев драпал за премиер

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Потресаващи факти за амбициите на лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ да овладеят първите властови постове в държавата разкри днес лидерът на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

На въпрос има ли амбиции за премиерския пост, както заяви в интервю Асен Василев, Делян Пеевски заяви:

„В присъствието на г-н Цонев Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел.

Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано.“

„Мечтите им са само за власт. Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, той е просто прокси, г-н Цонев ми го натресе. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС“, разкри още Делян Пеевски.

Проверка по рама

„Важно е да ликвидирам ПП, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент“, били думите на Христо Иванов, поясни Пеевски.

Предложи ми (Христо Иванов) след това аз да стана премиер. Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов“, допълни лидерът на ДПС.

По думите на Пеевски разговорът се е състоял по време на 9-месечното управление на „сглобката“. „Тази оферта не е била веднъж. Аз я споделих на Борисов.

Ако той  (Борисов) някога с тези „пуделчета“ смята да управлява и те му драскат по вратата в Банкя, да знае, че те му носят зестра – много каруци с кеш“, каза още Пеевски.

Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора – ПП-ДБ – са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа, коментира лидерът на ДПС поредния запис по аферата „Кеш“, разпространен от сайта „Афера“.

„Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам. Но никога не сме знаели какво правят тези хора. Българските хора видяха къде са им парите – те са влачени от контрабанди, складирани, пудели са носели кешове на Бойко Рашков“, коментира Пеевски.

Магазин за Акумулатори

Материалът „Кеш”: Христо Иванов искал да ликвидира ПП и да стане президент, Асен Василев драпал за премиер е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ