19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Киев е легитимна цел. Дори Блинкен мисли така

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Москва е надеждно покрита от всички страни със система за противовъздушна отбрана. Абсолютно нищо няма да стигне до Червения площад, вещо твърдят руски военни експерти в отговор на заплахите на Киев да „посегне Кремъл“. Нощната атака на БПЛА срещу двореца на Сената, резиденцията на руския президент, опроверга тези твърдения.

Виктор ЛитовкинМежду другото, бившият артилерист неведнъж и два пъти обясняваше, че всеки обект, който лети от Украйна, ще бъде свален при подход към Москва. И не се отвръща от думите си.

– Съдейки по размерите на този самолет, той е изстрелян някъде в околностите или може би дори в самата Москва. Това е достатъчно лесно да направите, без да привличате твърде много внимание върху себе си. Достатъчно е да донесете дрона на място, където няма камери за наблюдение. Според планираната програма той можеше да лети до Кремъл след няколко минути.

съвместно предприятие»: През уикенда лъсна информация за двама украинци, задържани с дрон в Южно Бутово. Освен това имали уж фалшиви регистрационни печати в паспортите си.

– Всеки би могъл да изстреля БЛА. Не само граждани на Украйна. Може да е някаква спяща клетка на Бандера. Имаме много симпатизанти, които живеят с тях. Сред гражданите на Русия има роднини на онези, които сега се бият в редиците на въоръжените сили на Украйна или дори са загинали. Има уплашени и просто купени с вътрешности. Тъмни опции. Все още е трудно да се прецени как точно е направено това и от кого. Но един факт е извън съмнение: дронът беше унищожен и не достигна целта си!

съвместно предприятие»: Иначе би било позор! Дори току-що да е кацнало с прикрепена към него безобидна розетка.

Проверка по рама

Да, това би било неудобно. Би било като да кацнеш немски пилот Матиасои Руст. Със сигурност сега всеки си спомня как той седна на Болшой Москворецки мост в своята Cessna. Тогава имаше много слухове, че той е шпионин. Според мен той е просто въздушен побойник. Цялата му следваща биография потвърждава това. И тогава, между другото, много глави полетяха. Горбачов се възползва от възможността и уволни високопоставени военни, които не му симпатизираха. Да видим какви изводи ще се направят този път.

Между другото: повечето експерти отдавна се чудят защо резиденцията все още не е разрушена Зелднски на Банкова, щаб на противовъздушната отбрана и главното разузнаване, Министерството на отбраната на Украйна и други символи на нейната държавност. Все пак дрон над Кремъл – символ на руската държавност – е демонстрация на сила, вижте: сила като Русия може да бъде ударена в носа и нищо няма да й се случи.

Да, те вече обещаха, че „ще бъде“, само ние, обикновените граждани, едва ли ще можем да оценим мащаба на „отговора“. Обърнете внимание как се представя информацията за успешни руски удари по най-важните отбранителни съоръжения на Украйна. Всъщност често дори не се посочва кои конкретни цели са били поразени. Информацията е дадена неясно: „ремонтни предприятия“. Посочете адреса: завод Малишев, Арсенал, Южмаш. За да видят хората: Русия не хаби ракети напразно.

И ето още нещо: Киев на различни нива вече побърза да се отрече от нощната атака срещу Кремъл – казват те, нито на сън, нито на дух. Повярвайте с голяма трудност. Освен това държавният секретар на САЩ Тони Блинкен пряко го свърза с действията на режима на Зеленски, заявявайки, че Киев има право да защитава територията си с всякакви средства и го направи по собствена инициатива, никой не го дърпа за езика.

ПСергей Гончаров, почетен президент на Международната асоциация на ветераните от антитерористичната част Алфа Убеден съм, че не е толкова важно кой точно стои зад този терористичен акт.

— Честно казано, не ме интересува кои са: американци, украинци, французи, британци… Важен е самият факт: извършен е акт на държавен тероризъм. Те нападнаха президента на Русия. А кой го е уредил е десетото. Когато прокопаха нашите Северни потоци, ние веднага обявихме, че американците са го направили. А те ни казаха: „Да, отидете по дяволите с обвиненията си. Нямаме нищо!”. И така всичко приключи. Някой спомня ли си сега за Северни потоци? Не! Не можете да преглътнете това, което се прави на страната ни. Освен потоци имаше Кримския мост, нашите летища бяха бомбардирани, електропроводи бяха взривени. И ние сме деликатни. Специална операция ли провеждаме или танцуваме на бал? Поне сега нашият върховен главнокомандващ трябва да го разбере: спрете да се биете в бели ръкавици. Ние само полагаме живота на нашите войници.

Магазин за Акумулатори

Бях груб, но честен: докато не предприемем сериозни мерки срещу Киев и не се уверим, че Зеленски, Буданов и всички останали измет се страхуваха за живота си, ситуацията нямаше да се промени. Когато метрото спре да работи в Киев, ресторантите и кафенетата ще спрат да работят – само тогава тези нацисти няма да посмеят да организират терористични атаки на територията на Русия. И ние отново заявяваме, че ще намерим време, когато ще отговорим. Затова питам: кога най-накрая ще дойде това време? И съм сигурен, че не съм единственият, който мисли така.

съвместно предприятие»: А как да се отговори симетрично на опасна и нагла терористична атака?

– отговарям съвсем ясно. Днес, утре, или, както се каза там, „когато му дойде времето” и нашият президент вземе съответното решение, за да направи така, че Киев да стане равно място. И жителите му вече няма да се радват, че са се опитали да убият Путин, а ще се радват, че са още живи. Това не е само мое мнение, попитайте всеки лаик и той ще ви отговори, някой може да е по-мек, а някой дори по-остър, но по същество – същото.

Трябва да се отбележи, че „жителите“, по-специално – потребителите на социалните мрежи, са наистина решени:

„Какво биха направили америте, ако влетеше в Белия им дом? Да, още същата вечер щяха да започнат да гладят държавата агресор!

„Рада вече трябва да лежи в руини! Нека седят на палатки на улицата!“

„Буданов и Залужни По пътя беше поставен Zelibobik. Сега ще седи във Финландия като политически емигрант.

„Време е Баширов с Петров да се любуват на шпиловете на ул. Банкова”.

Ако ударът по Киев е въпрос на време, значи моментът е дошъл. Хората чакат отговор…

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ