Разследвания

Кирил Ананиев купувал респиратори от Китай на тройни цени

Само бившият финансови министър и заместничката му са знаели какви договори се сключват

Заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров обясни на брифинг в петък, че бившият здравен министър Кирил Ананиев и неговият заместник Жени Начева са провели поръчките за лични предпазни средства, за респиратори и за хидроксихлорохин в нарушение на всякакви нормативни актове, съобщава Нова телевизия.

„Всичко е правено еднолично в рамките на един ден. Единствено с нейно участие и с внасяне от министър Ананиев”, допълни той.

Петров каза още, че са се купували респиратори от Китай на двойно и дори тройно по-високи цени.

„Това са конкретни договори по оферти на китайски фирми, сключвани веднага и без да е ясно кой ги е подписал. В тях няма никакви клаузи за неустойки. Всички са много просрочени с месеци. Доставките са дошли месеци, след като стоките са били договорени”, допълни той.

„Не може да се сключва международен договор, без да се съгласува с правна и международна дирекция, когато става въпрос за лекарствата. Говорим за елементарно съгласуване. Самият факт, че само двама души са знаели какво се прави – говори, че има съмнения защо е правено. Вероятно става въпрос за прокорупционни схеми”, коментира още той.

Зам.-министърът обясни още, че е купен хидроксихлорохин в много големи количества, „при положение, че в момента е имало дарения, които не са потърсени от министерството след това”.

Проверка по рама

Той допълни още, че са купени маски, които не са били медицински, но са раздадени на болниците.

БиГ5

Вижте още:

ЛЪЖАТА ЛЪСНА! Разследването „Барселонагейт” не е прекратено! Испания го прехвърли на Иван Гешев (ДОКУМЕНТ)

ГЕРБ облепи с плакати Истанбул, Бойко натиска за пай от етническия вот, за да спаси кожата

Всеки министър от ГЕР(Б)– с любимци получили милиони. Списък с имена и фирми.

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort