Последни

Кирил Петков определи 4 критерия за прием в партията си

Игра на Богове -Възходът на падението

Бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков на онлайн пресконференция представи политическия проект, с който той заедно с Асен Василев ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 14 ноември.

Политическият проект “Продължаваме промяната” се готви в последните 2-3 дни.

Продължаваме промяната – в последните 4 месеца ние започнахме промяната, имахме конкретни цели.

Целите бяха – да се освободи малкия и среден бизнес да работи спокойно, да бъде спряна корупцията, да привлечем високотехнологични инвестиции и цялото благоденствие, когато се събере, да се разпредели по-справедливо, обясни Петков.

Ние искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години. Не е важно дали си ляв или десен, а важното е да си почтен, подчерта Кирил Петков. Той, заедно с Асен Василев ще работи само с почтените хора.

Всеки един човек, част от екипа на политическия проект, ще подпише договор за честност.

Проверка по рама

Ние сме един отбор – с честност, почтеност и воля, категоричен бе Кирил Петков.

Бившият служебен финансов министър Асен Василев заяви, че истината е, че данъците в България са достатъчно високи и няма нужда да се пипат. Ако започнем да искаме истинското качество, ние ще имаме държава, в която можеш да получиш добро образование, без да ходиш на частни уроци. Това не е утопия, вярва Василев.

Според него равен старт за промяната означава качествено здравеопазване, не налага да се доплаща за всяка процедура. Равен старт означава здравеопазването и образованието да бъде достъпно за всяка точка на страната, подчерта Асен Василев.

Истината е, че без да се пипа данъците и просто се събере това, което държавата трябва да събере, сложат се контролните механизми и се спрат течовете, всичко това може да се случи. Това случили се ще станат две други неща – нашите бизнеси ще работят по-добре и че ако България започне да се развива в тази посока, все повече млади хора ще се върнат в България.

На всички нас България ни е мила, каза Василев.  В България ми харесва най-много само, че когато си говоря с колегите, те казват добре де ама децата трябва да тръгнат на училище, родители не могат да отидат в болница. Ако ние си оправим инфраструктурата, средата, изчистим си държавата, ще можем да се гордеем с България такава, каквато е и ще бъде, а не само с миналото.

Това е, което искаме да направим – не могат да го направят 7 или 8 човека, а всички ние.

Магазин за Акумулатори

Ако искате – помогнете ни да се случи, а ако не искате има много парти и всеки може да избере кога и как да гласува, завърши Асен Василев.

Никой освен нашия екип не е дал право да говори от наше име, увери от своя страна Кирил Петков. В последните месеци показахме, че имаме смелостта да атакуваме, имаме отбора, така че ще го направим и занапред, категоричен бе бившият служебен министър на икономиката.

Асен Василев заяви, че заедно с Кирил Петков и останалите членове искат да се явят в политиката, когато започнали да работят с 46-о Народно събрание.

Василев видял от една страна желание нещо да се промени, но от друга страна невъзможност да се постигне консенсус в каква посока да тръгне страната. “Нормално правителство така и не се сформира”, критикува Василев, като обсъдил с Петков колкото и да са неподготвени и да не им е приятно, начинът е да влязат в политиката.

Василев не знаел в България колко много партии има, като безброй партии им се обадили да ги поканят. ПП “МИР” не са им предлагали да бъдат заедно мандатоносител. В процес на разговор сме с няколко партии с около 7-8 партии, ще сформираме коалиции, с които ще искаме “Продължаваме промяната” да бъде името на коалицията, настоя Асен Василев.

В момента още не сме ги избрали и когато ги изберем, ще ви кажем, уточни Василев.

Той очаква следващото правителство на България да бъде коалиционно. Това, което Василев намира за важно е като се влезе в парламента, да бъде сформирано добро коалиционно управление, надява се бившият служебен финансов министър.

Кирил Петков отново от своя страна заяви, това са първата група от хора, с която ще започнат. Това са млади хора, които са били най-добрите в своя випуск, само че една част са в чужбина, защото са много добри, похвали ги той.  Всички ще ги обединим, няма да крадем от листите на други, няма да има задкулисие, а ще бъдем почтени и като отбор, увери Кирил Петков.

Когато той отишъл при Асен Василев и му предложил да направят политически проект с аргумент политическия спектър в 46-о Народно събрание. Не е въпросът колко хора къде седят в парламента, а въпросът е да напълним максимално много почтени хора в промяната и да я продължим, изтъкна бившият служебен икономически министър.

“Не ни е страх, просто не ни е страх”, подчерта Кирил Петков.

actualno

магазин за авточасти
Back to top button