България

Кирил Петков плаши ДПС: Аз вас ще ви оправя!

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Аз вас ще ви оправя“. С тези думи премиерът Кирил Петков заплашил зам.-шефа на ДПС Станислав Анастасов преди две седмици по време на петъчния парламентарен контрол.

За случката разказа самият Анастасов пред журналисти в парламента днес.

„На последния парламентарен контрол, който беше по-предишния петък, блиц към премиера и вицепремиерите, след като приключи нашият въпрос, с колегите изчакахме 1 минута и когато започна следващият, тръгнахме да излизаме от залата.

Минавайки покрай т.нар. кошара, където са представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика. Аз застанах на дистанция от 1,5-2 м., за да може все пак да се чуваме, не държа някой да ми говори на ушенце. След това той ми каза: „Аз ще ви оправя“. В първия момент не повярвах на ушите си. Казах: „Моля?“ и той повтори: „Аз вас ще ви оправя“, разказа пред журналисти Анастасов.

„Каза името на Джеймс О Брайън (б.а. – координатор по санкциите на Държавния департамент в САЩ) и „до три седмици очаквайте новини“. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, но той се облегна назад и каза: „До три седмици очаквайте новини, ще видите“. До мен имаше и колеги от движението, те също го чуха“, допълни Анастасов.

По време на въпросния парламентарен контрол Анастасов попита Петков защо свързва името на ДПС и това на депутата Делян Пеевски със строежа на „Турски“ и „Южен поток“ у нас. 

Сега точно по тази причина движението ще внесе искане в парламента да се създаде анкетна комисия, която да разследва твърденията на премиера, обяви пък лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Освен това партията е писала и до Джеймс О Брайън, за да му разкаже за случката в парламента.

Материалът Кирил Петков плаши ДПС: Аз вас ще ви оправя! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort