България

Кирил Петков ще представи на КС документ, че от 20 август не е канадски гражданин

 

0000335523-article3

 

 

Бившият служебен икономически министър и създател на политическо движение „Продължаваме промяната“ Кирил Петков ще представи в изискуемия срок на Конституционния съд документ, че канадското му гражданство е прекратено, съобщиха от пресцентъра на новата политическа формация.

Проверка по рама

 

 

Петков ще внесе документа в последния ден от едномесечния срок, с който разполага – 9 октомври.

 

 

 

Магазин за Акумулатори

Административният акт е получен по пощата и носи дата 20 август 2021 г. Той удостоверява , че към тази дата Кирил Петков не е гражданин на Канада, уточняват от „ПП“.

 

 

 

Оттам посочват, че на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт в посолството и многократно е заявявал, че именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт показват неговата воля.

 

 

 

На 9 септември т.г. Конституционният съд пусна делото за гражданството на Кирил Петков, след като бе сезиран от ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов настояват да се обяви за противоконституционен указът за назначаването на Петков в служебния кабинет заради двойното му гражданство. Указът на Румен Радев е издаден на 10 май 2021 г.

 

Оф нюз

 

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button