17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Кмет за затвора: Тодор Попов пръснал 15 000 лв. за хотел в Банско, годишната му заплата е 30 бона, прокуратурата малоумна ли е? (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Срещу кмета на община Пазарджик – компрометирания фен на забранени субстанции Тодор Попов, има издаден данъчен ревизионен акт за установено несъответствие между официално декларираните доходи и реално направените разходи.

За тази проверка и последвалото дело не се дава никаква публичност, защото пиарите на кмета се страхуват, че скандалната информация и констатациите, включени в ревизионния акт на инспекторите от приходната агенция, могат да се отразят негативно на обществения имидж на градоначалника точно преди предстоящите местни избори, не мълчи videlinabg.com.

Експертите от НАП, които са извършили задълбочена проверка на всички приходи и разходи на градоначалника, са съставили ревизионен акт с констатации че Тодор Попов харчи повече отколкото получава. Актът е съставен на 22.05.2023 година, сега въпросът е дали прокуратурата може да свърши работа за 5 пари, или е достатъчно малоумна, за да пропусне и това престъпление на кмета, познат и като Тошо Белия нос заради любовта му към екстри от Колумбия.

Първата административна инстанция е отхвърлила жалбата на Попов срещу акта и сега той се гледа на втора инстанция в Пазарджишкия административен съд.

Проверка по рама

Някои от констатациите на НАП са много интересни и пораждат нови въпроси към градоначалника. Ето само една част от тях:

Как при гласувана от Общинския съвет заплата за кмета от малко над 3000 лв. месечно Тодор Попов си е позволил да плаща над 4000 лв. за престой в президентския апартамент на луксозния хотел „Кемпински гранд арена“ в Банско само за 2 нощувки?

За да сме максимално коректни, кметът на Пазарджик е заплатил сумата от 4087.10 лв. за 2 нощувки на 12 и 13 януари 2021 година.

Луксозният VIP апартамент в 5-звездния хотел предлага елегантна атмосфера, уют и уединение на площ от 240 кв. м. Апартаментът разполага с две спални, две бани, тоалетна за гости, обширна дневна стая, луксозна мека мебел и камина, с допълнително помещение за хранене, бар, 50-инчов телевизор и конферентна зона за 10 човека. Банята е изработена от италиански камък и e обзаведена с мраморни мивки с екологични филтри, частна сауна и парна баня, джакузи и 32-инчов телевизор. Има и пряка връзка със SPA центъра на хотела.

Явно луксът е успокоявал изморения от далавери пещерец след напрегнатото му кметско ежедневие, тъй като справката показва, че без да се притеснява от високата цена Тошко Белия нос е станал редовен клиент на хотела и няколко пъти е търсил уединение, ползвайки услугите му през 2021 г.

Кметът на Пазарджик е ползвал както президентския апартамент, който е включен в елитната класация „Топ 101 апартамента в света“ на списание „Еlite Traveler“ заедно с други супер луксозни имоти в целия свят, така и другото VIP помещение в хотела – луксозния панорамен апартамент.

Магазин за Акумулатори

Според хотелските регистри при престоя си Попов винаги се регистрирал или сам или „с домашен любимец“.

За 3 посещения в хотела за по 2-3 дни през месеците януари, август и октомври 2021 година Тодор Попов е платил общо 14 876.31 лв.

Целият му деклариран доход за 2021 година обаче е около 35 000 лв.

Излиза, че само за 8 дни той е похарчил почти половината си декларирани доходи, на което дори заспалата прокуратура няма да се върже?!?

При проверката са констатирани и други интересни данни: Например как общински служител от най-близкото обкръжение на кмета периодично е внасял суми с неизяснен произход и в голям размер по личната банкова сметка на Тодор Попов.

За съжаление от доста време Тошко Белия нос се крие и не присъства на сесиите на местния парламент, за да не отговаря на неудобните въпроси на общинските съветници, а така също не дава пресконференции и не се среща с медиите.

Той няма приемен ден и не приема прости граждани, които нямат 4 бона за две нощувки в Банско. Попов упорито отказва да обяви публично какви са личните му доходи преди началото на кампанията за кметските избори.

Това, както и констатациите на инспекторите от приходната агенция, само засилват усещането за дълбока корупция в Община Пазарджик.

Материалът Кмет за затвора: Тодор Попов пръснал 15 000 лв. за хотел в Банско, годишната му заплата е 30 бона, прокуратурата малоумна ли е? (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ