13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Кметът от ГЕРБ Мирослав Янчев дава 3 дка терен и 4-етажна сграда в Златоград за жълти стотинки

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Разпалена дискусия се разрази в Общинския съвет на Златоград дали трябва да бъде продадена изоставената от 20 години сграда в местността Пирийца на заседанието в края на април. Повече от час и половина управляващи и опозиция си отправяха взаимни обвинения по внесеното от кмета от ГЕРБ Мирослав Янчев предложение имотът да бъде продаден на търг с явно наддаване при първоначална цена 325 хиляди лева.

Той включва 2630 кв. м. земя и четириетажна масивна стоманобетонна сграда със застроена площ 698 кв.м. Странно, но дискусията се проведе не преди, а след гласуването, когато се разбра, че един глас не достигна на кметското мнозинство на ГЕРБ и БСП, за да бъде взето решението за продажба.

За да мине докладната записка Янчев се нуждаеше от 9 гласа „за“, но заради трима отсъстващи гласуваха 14 съветници – 8 „за“, 3 „против“ и 3 „въздържал се“.

Преди гласуването нямаше изказвания. Едва след вота общинският съветник Жечка Хаджийска взе думата за обяснение на отрицателен вот.

Проверка по рама

„С особено задоволство приех, че тази докладна записка не мина. Смятам, че „Пирийца“ е един много добър имот. Да, наистина, не е в добро състояние самата сграда. От този имот бил станал добър център за възрастни хора. Сигурно сте се запознали с един идеен проект на г-н Величко Сидеров – неговото предложение е точно такова – изграждане на център за възрастни хора. Този център за възрастни хора има място в общината. Този проект заслужава да бъде подкрепен.“ – каза тя.

Преди заседанието бизнесменът Величко Сидеров, която се спряга за вероятен кандидат за кмет, разпространи обръщение до златоградчани с идеен проект имотът в Пирийца да стане център за настаняване на възрастни хора, с което призова да бъде спряна продажбата.

„Кмете, Вие златоградчанин ли сте? Разпродадохте цялата общинска собственост. Умолявам Ви, не продавайте емблематичната сграда на Златоград! Нека поне тя да не попада в корупционни схеми.

Ако Вие искате да подарите тази постройка за жълти стотинки, моята идея е да я превърнем в Общински център за възрастни хора, които да бъдат настанявани за период от време, според нуждите им.

Имаме необходимост от този център, защото Вашето управление доведе до обезлюдяване на общината. Принудихте младите хора да търсят препитание в големите градове или чужбина. В общината живеят много възрастни хора и ние сме длъжни да се погрижим за тях спешно – днес!

Знам, че егото Ви е голямо, но поне този път бъдете разумен и помислете за хората на възраст в община Златоград!“ – написа Сидеров. „Каквото и да ми коства, ще спра този модел на управление! Златоградчани заслужават по-добър начин на живот!“ – заяви той.

Магазин за Акумулатори

Общинският съвет на Златоград има 17 общински съветници – 6 от ГЕРБ, 4 от БСП, 2 от „Демократична България“ и 5 от местна коалиция. На изборите през 2019 г. Сидеров подкрепи местната коалиция и „Демократична България“, които през целия мандат бяха в опозиция, а ГЕРБ и БСП съставиха управленска коалиция.

Материалът Кметът от ГЕРБ Мирослав Янчев дава 3 дка терен и 4-етажна сграда в Златоград за жълти стотинки е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ