19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Кмете, ти си срам за Петрич! Димитър Бръчков разби пречиствателната станция в с. Габрене, кой открадна техниката за 1,7 млн.? (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Превърналият се в нарицателно за управник, обвързан с криминални схеми за сметка на националния и европейския бюджет кмет на Петрич Димитър Бръчков дължи отговори пред прокуратурата и обществото за двете разкостени пречиствателни станции в селата Михнево и Габрене, в които за по-малко от 7 години безследно потънаха 3,2 милиона лева по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ съгласно Договор №01/321/01675/21.12.2013 г.
Новините Днес до Лаура Кьовеши: Димитър Бръчков разкости 2 пречиствателни станции за 3,2 млн., какво планира кметът на Петрич (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

Вече ви разказахме за оборудването за 1,5 млн. лева за станцията в Михнево, която така и не вижда бял свят, тъй като токсичният кмет Бръчков изчакал да изтекат петте години по плана за устойчивост от 2016 до 2021, след което започнал дивашко разколачване на техниката с намерението да я скатае, а по-късно препродаде за поредния пробит ВиК-проект.

Така изглежда ПСОВ в Михнево – две бараки и никаква техника…

Кражбата е плоско замислена, стига да се случи далече от любопитни очи – чисто новото оборудване, складирано във ВиК-Петрич – ел. помпи, ел. двигатели и пречиствателната инсталация, трафопост, дори и осветителните тела, да бъде използвано в планираната пречиствателна станция за Петрич, чиято поръчка бе за 16 милиона лева.
Каква е съдбата на техниката за другата пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) в Габрене, оценена на 1,7 милиона лева? Идентична с ощавената станция в Михнево, само дето тук оборудването просто се е изпарило…

Катастрофата личи ясно от снимките, които публикуваме, вижте състоянието на ПСОВ в местността Буко над с. Габрене, Община Петрич.
Добър въпрос към кмета с колумбийски навици Димитър Бръчков – какво се е случи под неговото управление техника за 3 131 526.85 лв.? Къде отнесохте цялото оборудване на пречиствателната станция? На кого го продадохте? Къде са парите? Кой е отговорен за изливащите се непречистени отпадъчни води от с. Габрене в местността Буко?

Проверка по рама

Материалът Кмете, ти си срам за Петрич! Димитър Бръчков разби пречиствателната станция в с. Габрене, кой открадна техниката за 1,7 млн.? (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ