България

Кметовете на Бойко в Пловдив и Варна влизат в съда за брутални кражби, врачанският Калин Каменов „имунизиран“ ли е?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Промяната след падането на хунтата ГЕРБ от властта вече се вижда с просто око – двама кметове от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов вървят към подсъдимата скамейка за колосални кражби.

КПКОНПИ: Кметът на ГЕРБ Иван Портних уличен в корупция при обществена поръчка за 85 млн. лева (ПОДРОБНОСТИ)

Варненци най-сетне си отдъхнаха – Иван Портних официално е разпитан за мащабната кражба с манипулираната обществена поръчка за доставка на електрически автобуси за 85 милиона лева.

Обществена поръчка на община Варна е била нагласена и в резултат само една фирма е била класирана. Това разкри необичайно активната антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на Сотир Цацаров. Проблемът е, че резултатите от проверката им са предадени на прокуратурата, която трябва да прецени дали има данни за корупционно престъпление. Или просто да замете кражбата, което обичайно се случва, когато на мушката е ВИП гербопитек.

Проверка по рама

Нова герберска мръсотия: Кметът на Враца Калин Каменов гушнал 1 млн. рушвет с тролеите (ДОКУМЕНТИ)

Друг крадец от хайката, досега скрит под прокурорския чадър на Иван Гешев, отива на съд за три престъпления. Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев е погален по каскета от Иван Гешев, който вдигнал на трупчета три дела срещу него – от 2016, 2018 и 2020 година.

ОСТАВКАТА кога? Гешев прекратил 3 досъдебни срещу кмета от ГЕРБ Иван Тотев за кражби от зоопарка, гробищата и рейсовете на Пловдив

Едното досъдебно производство е за далавери в зоопарка, другото е за отклонени пари от предвидени за почистване на гробищни паркове, а третото е свързано с градския транспорт.

Делата удобно са прекратени от четирима спецпрокурори преди изборите за 45-о Народно събрание, но служебният правосъден министър Иван Демерджиев ги изтупа от прахта и ги възобновява.

Официално сезирани! Новините Днес попита Министерството на отбраната и кмета на Враца за ДАЛАВЕРАТА с тролеите! Ще скрият ли подготвения рушвет от 1 млн. лева?

Магазин за Акумулатори

Къде в цялата схема е един от най-сръчните кметове на ГЕРБ „усвояването на едни пари” – Калин Каменов? Врачанинът е от тесния кръг подмазвачи на Бойко Борисов, дори бе част от втория мутренски кабинет като зам.-министър на спорта.

Вероятно това е причината сходна с варненската далавера, само че с тролеи, упорито да бяга от кръгозора и на Цацаров, и на Гешев.

Новините Днес в серия публикации разкри, че при пълно противоречие със закона и установените правила дружеството „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ ЕООД на Юлиян Тодоров Димов е определено за победител и изпълнител на поръчката за доставка на тролеи с предложена значително по-висока цена (с над 1 000 000 лева, б.ред.) в сравнение с пазарната.

Интересен е и фактът, че предвиденият за процедурата бюджет всъщност е раздут също с над един милион лева – очевидно предвидени за „свои хора“.

Вече е ясно и къде е милионът – само разпитайте Калин Каменов, но в качеството на подсъдим и парите сами ще изскочат я от някой сейф, я от прословутите гербаджийски чекмеджета.

Материалът Кметовете на Бойко в Пловдив и Варна влизат в съда за брутални кражби, врачанският Калин Каменов „имунизиран“ ли е? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button