20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Кои хора Не трябва да ядат пъпеш?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според диетолога Анжелика Дювал пъпеш Не трябва да ядат хора с диабет и обостряне на стомашни язви. В пъпешите, както и в дините, голямо количество сок, съдържащ фруктоза. Това ще повиши кръвната ви захар доста. И при обостряне на пептична язва е необходима щадяща диета. През този период много храни трябва да бъдат изключени от диетата, включително и пъпеша.
Също така, според лекаря, пъпешите, както и дините, могат да доведат до подуване. Ето защо, ако имате такъв проблем, тогава е по-добре да се въздържате от пъпеш за известно време.

3 съвета от диетолога как да ядете пъпеш
Не яжте пъпеш с други ястия или за десерт. Смята се за тежък продукт и не се усвоява в стомаха, а в червата. Затова е по-добре да правите това между храненията – един час преди и след пъпеш, не трябва да ядете други храни.

Пийте пъпеш с чиста вода. Твърде много захар може да увреди зъбния емайл.
Не консумирайте повече от 400 грама пъпеш наведнъж, за да не е прекалено силно повишаването на кръвната захар. Желателно е децата да ядат още по-малко – не повече от 200 грама.

Проверка по рама

Диня или пъпеш? Вижте кой плод е по-полезен през лятото
Също така специалисти от портал за здравословно хранене предупредиха, че е нежелателно да се консумира пъпеш на празен стомах и в комбинация с:

·        студена вода

·        млечни продукти,
·        мляко

·        алкохол.

Магазин за Акумулатори

Според тях в този случай има риск да получите стомашно разстройство. Научни доказателства за този факт обаче няма.
Каква е ползата от пъпеша?

Пъпешът е много подходящ за тези, които искат да поддържат хармония и сексуалност. Това е така, защото съдържа силиций – този елемент има благоприятен ефект върху кожата, премахва акнето и бръчките. И колкото повече сме доволни от външния си вид, според експерта, толкова по-секси изглеждаме в очите на партньора.

Също:
·        пъпеша поддържа имунитета поради високото съдържание на витамин С,

·        съдържа много витамини В6 и К, както и калий и мед,

·        помага за понижаване на кръвното налягане.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ