19.6 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Кои са най-добрите видео игри в историята?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Видеоигрите изминаха дълъг път от ранните дни на Pong и Space Invaders. Днес геймингът е индустрия за милиарди долари и любима форма на забавление за хора от всички възрасти. С толкова много заглавия, пуснати през годините, може да е трудно да се определи кои са наистина най-добрите. В тази статия ще разгледаме най-добрите видеоигри в историята въз основа на одобрението на критиците, популярността и въздействието върху индустрията, което те са имали. Разбира се, знаем, че някои от вас няма да са очаровани, че любимите им заглавия не са попаднали в класацията, но все пак ще се опитаме да аргументираме тезата си. 
Super Mario Bros

Никой списък с най-добрите видеоигри в историята не би бил пълен без Super Mario Bros. Излязла през 1985 г., тази игра прави революция в жанра и поставя стандарта за всички бъдещи игри на Mario. Super Mario Bros. е толкова популярен, че еднолично съживи индустрията на видеоигрите след краха през 1983 г. Играта е продала над 40 милиона копия по целия свят и е пренесена към всяка голяма игрална конзола. Super Mario Bros. също е отправната точка за безброй продължения, отделни филми и имитатори. 
Когато мечтите да правиш видео игри се сбъдват

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
The Legend of Zelda: Ocarina of Time е смятана за една от най-великите видео игри на всички времена. Излязла през 1998 г. за конзолата Nintendo 64, тази игра въвежда много нови механики на гейминга и 3D графики, които са считани за новаторски по това време. Ocarina of Time е хвалена за своя завладяващ свят, увлекателна история и запомнящи се герои. Играта е продала над 7 милиона копия по целия свят и е спечелила множество награди, включително „Игра на годината“ от множество конкурси и класации. 

Проверка по рама

Grand Theft Auto V
През последните години Grand Theft Auto V се превърна в една от най-популярните и успешни видео игри на всички времена. Излязла през 2013 г. за множество платформи, включително PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One, GTA V е продала над 130 милиона копия по целия свят. Играта е известна със своя геймплей с отворен свят, завладяваща история и запомнящи се герои. Като своите предшественици GTA V спечели множество награди, а скоро може да видим как новото заглавие в жанра GTA VI ще зададе нови стандарти в областта на гейминга. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:
Кои са най-добрите начини да спестите пари от своето пътуване?

Необичайна употреба на балсам за устни, за която не сте подозирали

Магазин за Акумулатори

Ярък и икономичен: Как да „запечатаме“ цвета в косата?
Знаете ли тънката разлика между конфитюр и сладко?

5 добри навика, които ще ви превърнат в щастлив човек

Запазен финикийски кораб на 2500 години откриха край бреговете на Испания (ВИДЕО)
Можем ли да върнем цвета на сивата коса?

Лекар разкри какво се случва, ако стоим дълго време пред телефона

Може ли четенето на книги да ни промени ?

Експерти обясниха колко време никотинът остава в тялото

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ