19.6 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Кои са най-странните национални ястия в света?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Храната е съществена част от всяка култура и всяка страна има своя уникална и вкусна кухня. Българите знаем добре това, защото сме благословени с вкусни национални ястия. Не с всички страни е така, обаче. Местната кухня на други страни има ястия, които са толкова необичайни, че може да изглеждат странни и дори отвратителни за чужденците. В тази статия ще разгледаме някои от тях. Вижте ги: 
Hákarl, Исландия

Исландия е известна със своите зашеметяващи природни пейзажи, но също така е дом на едно от най-странните национални ястия в света – Hákarl. Това традиционно ястие се приготвя от ферментирало месо от гренландска акула. Процесът на приготвяне на Hákarl включва заравяне на месото от акула под земята за няколко месеца и след това окачването му да изсъхне за още няколко месеца. Резултатът е пикантен деликатес с аромат на амоняк, който не е за хора със слаби сърца. 
Какво е „дробно хранене“ и защо е полезно?

Балут, Филипините
Balut е популярна улична храна във Филипините, но може да е твърде екзотична за вкуса на повечето хора. Балут е оплодено патешко яйце, което се вари и изяжда цяло, като ембрионът все още е вътре. Яйцето обикновено се сервира със сол, оцет и чили и е богат източник на протеини. Докато някои хора може да намерят идеята да ядат частично развито пате за неапетитна, то се смята за деликатес във Филипините и се смята, че има свойства на афродизиак. 

Проверка по рама

Surströmming, Швеция
Surströmming е ферментирало ястие от херинга, което е популярно в Швеция. Рибата ферментира в бъчви в продължение на няколко месеца и има силна и остра миризма, която се долавя от километри. Миризмата е толкова интензивна, че се препоръчва да отворите кутията на Surströmming под вода, за да избегнете вонята. Въпреки силната си миризма, Surströmming е обичан деликатес в Швеция и обикновено се сервира с хляб, картофи и лук. 

Ако някога попаднете в Исландия, Филипините или Швеция, не пропускайте да опитате тези уникални деликатеси. Може и да не ви допаднат, но ще помните преживяването за цял живот. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com
Още от ЛЮБОПИТНО:

Лев – рубла. За колко руски рубли се разменя един български лев днес, 5 юли /валутен калкулатор/

Магазин за Акумулатори

Паунд – лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 юли /валутен калкулатор/
Лев – турска лира. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 юли (валутен калкулатор)

Кои са най-добрите начини да спестите пари от своето пътуване?

Необичайна употреба на балсам за устни, за която не сте подозирали
Ярък и икономичен: Как да „запечатаме“ цвета в косата?

Знаете ли тънката разлика между конфитюр и сладко?

5 добри навика, които ще ви превърнат в щастлив човек

Запазен финикийски кораб на 2500 години откриха край бреговете на Испания (ВИДЕО)

Можем ли да върнем цвета на сивата коса?

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ