17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Кой да предположи, че с тялото ни ще се случи това, ако заменим кравето мляко с козе

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Почти всяка една диета позволява включването на краве или козе мляко. И двата продукта са много полезни и съдържат редица макро- и микроелементи.

Козето мляко превъзхожда кравето като състав и е доказано, че би могло да подпомогне храносмилателните процеси.

Каква е съществената разлика между козето и кравето мляко?

Още: Какви промени ще настъпят в организма, ако замените кравето мляко с козе ?

Преди да посочим съществената разлика между кравето и козето мляко, ще сподели ценни съвети, които биха могли да са ви от полза.

Когато купувате мляко, винаги избирайте онова, което се намира в най-вътрешната част на витрината. Не го слагайте на вратата на хладилника, защото от честото отваряне и затваряне го затопляте и това може да повлияе на качеството му.

Проверка по рама

Затваряйте добре опаковката, тъй като млякото лесно може да промени вкуса си.

Що се отнася до това защо козето мляко превъзхожда кравето, няма да пропуснем да споменем, че то много по-лесно се усвоява от организма.

Още: Защо е важно да добавим козе мляко към менюто си?

В козето мляко има ниско съдържание на натрий и въглехидрати и високо съдържание на протеини и калций. Освен това в козето мляко мастните глобули са по-малко, в сравнение с тези в кравето мляко.

Нивата на омега -3 и 6 мастни киселини са значително по-високи в козето мляко.

Бета-лактоглобулинът е по-лесно усвоим млечен микропротеин. В кравето мляко количеството му е по-малко, което също успява да наклони везната към козето мляко.

Магазин за Акумулатори

Неоспорим факт е, че и в двата вида мляко се съдържат витамини и минерали. В кравето мляко например има по-високи нива на фолиева киселина и витамин В12.

Още: Пийте козе мляко, за да се предпазите от тези болести

Всички сте опитвали вкуса на кравето мляко и ще се съгласите с това, че той леко накиселява. При козето мляко не се усеща тази киселинност, тъй като то е алкално.

Знаете ли, че една алкална диета може да предотврати редица заболявания, както и да подобри здравето? Това обаче все още е в процес на проучвания.

Ако сте в магазина и се чудите кое мляко да си закупите – краве или козе, нашият съвет е да се доверите на вкуса си. Макар козето мляко да се слави с милион ползи, не всеки е привърженик на по-специфичния му вкус.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме съумели да отговорим на една не малка част от въпросите, които сте имали за тези два продукта.

Още: Включват козе мляко в детските храни

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ