7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Коледни подаръци: „Венци Габрово” носи хюндай „Тусон” по 80 000 лв. за шефовете в земеделието

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Шефовете на най-големите областни дирекции по земеделие ще имат нови автомобили за Коледните празници. Началниците на звената в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Монтана и Разград ще подкарат „Хюндай Тусон“. Автомобилът, чиято единична цена е близо 80 000 лв., ще бъде доставен от вносителя „Венци Габрово“. Това става ясно от регистъра за обществените поръчки.

Шестте обществени поръчки на службите под шапката на Министерството на земеделието и горите почти сигурно ще бъдат спечели от бизнесмена Венцислав Маринов, защото неговата компания „Венци Габрово“ е единствена подала оферта.

Тя се оказа и единствена подала предложения и за покупката на автомобили от шефовете на горските служби. Миналата седмици стана ясно, че „Венци Габрово“ участва в 21 обществени поръчки, обявени от структури под шапката на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Всички те бяха за покупката на един автомобил, но той е от по-нисък клас. Подадената оферта е за „Сузуки Витара“ за близо 58 000 лв. с ДДС.

Съмнителното при тях е, че документацията на всичките е една и съща, пуснати са по едно и също време, като лице за контакт в масовия случай е посочен началникът на горската служба и резултатът е само един кандидат.

Проверка по рама

Комисиите вече са успели да разгледат предложението на „Венци Габрово“ за покупката на „Сузуки Витара“ и той е избран за изпълнител с максималните 100 точки, показват публикуваните решения в регистъра на обществените поръчки.

Малко творчество

За разлика от горските началници, тези в земеделските служби са проявили творчество и има малки разлики в индикативната стойност на цената на поръчката, като тя варира с разлика от 180 лв. – от 69 800 лв. в Монтана до 69 990 лв. в Стара Загора.

Разминавания в техническите характеристики на автомобилите обаче няма. Офертата е само една – на „Венци Габрово“ за автомобил Hyundai Tucson 1.6 T-GDI MHEV 48V 180 к.с. 7DCT 4×4 Exclusive с цена от 64 893 лв. без ДДС (77 979 лв. с ДДС).

Единствено областната дирекция по земеделие във Варна е пуснала различна обществена поръчка за по-нисък клас автомобили. Подадената оферта е само една от „Алианс Ауто Варна“ за „Дачия Дъстър“ на цена от 37 908 лв. без ДДС.

В края на годината редица държавни служби са обявили обществени поръчки за покупката на един автомобил, показва преглед в регистъра на обществените поръчки. Масова практика е да се подава само по една оферта.

Магазин за Акумулатори

Обявяването на поръчка за покупка на автомобил е най-бързият начин за усвояване на капиталовите разходи в края на годината, вместо да се връщат в бюджета, обясниха държавни служители пред Mediapool.

Материалът Коледни подаръци: „Венци Габрово” носи хюндай „Тусон” по 80 000 лв. за шефовете в земеделието е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ