18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Колко лошо е наистина да не почиствате каната за вода?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ако сте като повечето хора и имате кана за вода с филтър в хладилника си, която използвате, за да пълните бутилката си с вода през деня. Но дали измивате тази кана или просто я пълните многократно, докато дойде време да смените филтъра, е въпрос на догадки. Колко лошо е никога да не почиствате филтърната си кана за вода, защото в крайна сметка това е просто вода?
Можете сами за минути да си направите филтър за вода

ЕФЕКТИ ОТ НЕПОЧИСТВАНЕТО НА КАНАТА ЗА ВОДА 
Истината е, че ако не миете каната си за вода, с течение на времето в нея може да започне да се развива плесен или водорасли. Когато водата се филтрира, се отстраняват замърсители като хлор, олово и мед. 

„Когато хлорът е отстранен, нищо не пречи на организмите (като плесени и водорасли) да се развиват във вашата вода“, казват експерти. Освен това филтрите не отстраняват всичко. Тогава самата ви кана може да се замърси, а именно от микробите във въздуха, които попадат в съда и предизвикват развитието на организми. След като плесента или водораслите се настанят, особено в корпуса на филтъра, където има множество кътчета, е трудно да бъдат отстранени. А ако самият филтър е замърсен, вероятно и водата ви е замърсена. 
Как да премахнем варовика от електрическата кана

Проверка по рама

КАК ТОВА СЕ ОТРАЗЯВА НА ЗДРАВЕТО ВИ? 
Ами в крайна сметка, според експерти, е възможно тези микроби, пренасяни с водата, да причинят стомашни заболявания със симптоми като диария, повръщане и гадене.

КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ПОЧИСТВАТЕ КАНА ЗА ВОДА?

В идеалния случай трябва да изпразвате и измивате кана за вода и нейния филтър веднъж седмично. Също така трябва да я измивате всеки път, когато отивате да смените филтъра, което се различава в зависимост от препоръките на производителя. Това обаче не означава, че трябва да я миете само когато сменяте филтъра. Ако се придържате към режима веднъж седмично, това ще ви помогне да предотвратите разрастването на мръсотия в стомната и корпуса на филтъра.
Как да почистите електрическата кана за вода

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ, АКО В КАНАТА ЗА ВОДА ИМА МУХЪЛ?

Магазин за Акумулатори

Ако вече сте открили мухъл или някакви образувания, първото нещо, което трябва да направите, е да смените филтъра, дори и да е нов. Възможно е мухълът да е влязъл във филтъра, така че не би било здравословно да пиете вода, която е преминала през замърсен филтър. 
Дори в случаите на мухъл измиването със сапун и вода ще свърши работа, казват експерти. Друг вариант е бял дестилиран оцет: „Той действа като дезинфектант и разгражда минералните отлагания“, добавят те. Но не забравяйте, че поддържането на чиста кана и предотвратяването на появата на мухъл е от ключово значение.

КОЛКО ЛОШО Е НАИСТИНА ДА НЕ ПОЧИСТВАТЕ КАНА ЗА ВОДА?

Ако забележите, че в каната ви има замърсяване, определено трябва да почистите съда. В противен случай, ако не го почиствате редовно, това може да създаде предпоставки за развитие на плесени или водорасли, което в крайна сметка означава, че пиете замърсена вода. Стремете се да миете каната веднъж седмично, за да избегнете възможните последици.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ