15.2 C
София
сряда, април 17, 2024

Коментар: Никой от управляващите няма интерес от избори

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не е възможна друга управленска конфигурация в този парламент, теоретично – да, но не виждам политическия смисъл, каза пред БНР журналистът Евгени Петров и добави, че за двете части на управляващата досега сглобка целта е да се състави правителство и да не се ходи на предсрочни избори.

„Смятам, че преговорите, които в момента текат, са в тази посока – как да се направи правителство, а не как да се отиде на избори. Никой от управляващите няма интерес от избори“.

Прогнозата на Евгени Петров за коалицията е 55% ГЕРБ и 45% ПП-ДБ.

Ротацията може да продължи това, което започнаха в 9-те месеца досега – големите национални приоритети, които са еврозоната и Шенген, посочи той и коментира:

„Те са толкова важни, че успяха да съберат две антагонистични сили, успяха да съберат киселина с основа. Не виждам никаква причина, която да промени всеки един от тези приоритети. Всички тези приоритети са в развитие и трябва да продължат, те са дългосрочни и не разбирам защо ПП-ДБ държат на правителство за 9 месеца. Съдебната реформа не може да се свърши за 9 месеца, нито за 3 години. Тя е постоянен процес“.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ