26.8 C
София
сряда, юни 19, 2024

Коментар в Novinite-Dnes.eu: Кирето имаше цялата власт и какво направи? Недодялана, дилетантска и срамна конституционна реформа!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кирил Петков е ментално недоразумение! „Нивото на задлъжнялост към икономиката спада!“, каза човекът. Някой умен може ли да ми каже какво Кирето иска да каже с тази реплика, която явно трябва да обясни задлъжнялостта, в която Асен набута държавата.

Почти всички изречения на Кирето са такива, че дори за Фройд и Юнг ще е трудно да се ориентират кое от кое произтича и защо.

„Записите са пълна манипулация и службите се опитват да ни спрат, защото виждат края на своето съществуване, ако ние дойдем на власт.“ Компетентността на Кирето в областта на службите е да умреш от срам! Всъщност службите, които се грижат за сигурността на държавата, би следвало да отчитат, че глупостта, неравновесието и психопатологията на ръководството на ПП както видяхме през изминалите няколко години съвсем остро застрашават националната сигурност! И не Кирето трябва да реформира службите, а службите трябва да се захванат с оценка на опасността от неговата политическа активност.

При това активност не само в България, но и доносническа активност в чужбина. Горд бил Кирето от такъв страх, който имало от тях, пепейците. Пази Боже да ти дойде такова на главата! Но ето че дойде за родината ни.

Сега Кирил Петков обяснява по bTV, че осъзнал лимитите на възможностите за реформи. Борисов и Пеевски не разрешавали на България да направи следващата крачка, според Кирил. Всъщност ПП имаха цялата власт в кабинета „Петков“, а и в кабинета „Денков“ и направиха един куп безотговорни и некомпетентни действия в управлението.

Проверка по рама

Кирчо обяснява, че ОНЕЗИ другите гласували срещу обществения интерес. А истината, извън словесните сънливи продукти на Кирчо е, че именно всички действия на брокерите от ПП са срещу обществения интерес и на мен ми писна Кирчо да ми говори за неговата „мечта“. Мечтата на Кирето я видяхме в действие. Недодялана, дилетантска и срамна конституционна реформа! Те ли я направиха? ТЕ.

Съсипване на обществения газов доставчик „Булгаргаз“ и въвеждане на частни посредници за оскъпяване на газа. Те ли го направиха? ТЕ.

Те ли емитираха дългове в нестабилна среда на финансовите пазари, ползвайки неразумни опции с по-високи лихви, за да запълнят дупките, отворени от популистките си действия?! ТЕ.

Те ли избраха смешни министри, напушени и наалкохолени, приятелчета от родните места, чрез които си раздадоха средства на свои фирми? ТЕ.

Те ли поръчаха американски газ, който Лената разправяше, че трябвало да бъде няколко пъти по-евтин, а се оказа няколко пъти по-скъп и който сигурно още пребивава в Турция (не смеят да си го приберат у нас)? ТЕ.

Те ли въведоха вноска за транзит на руски газ, която после сами си отмениха, щото са недомислени същества и направиха скандал със съседите? ТЕ.

Магазин за Акумулатори

Те ли бързаха да изпълнят задачите на западния фактор за Северна Македония и така предадоха интересите на България? ТЕ.

Те ли въведоха възможността хора с двойно гражданство да могат да се чувстват необезпокоявано във властта, така да се каже – да улесним чуждите служби? ТЕ.

Те ли непрекъснато говорят за реформа в службите, което по същество означава пълно доразграждане и унищожаване на службите, както Кирето се изразява – да си внесем външни консултанти? ТЕ.

Те ли са най-неграмотните и безотговорни управляващи, които държавата ни познава? ТЕ.

Те ли въведоха САМИ условието в ПВУ за намаляване на емисиите от тецовете с 40%, което практически ги затваря? ТЕ.

Защо Полша може да отложи до 2049 г., а ние сами си въвеждаме условия? Защо Германия планира това да стане до 2038 г., а Кирето и Асен бързат да приключат цял сектор от енергетиката ни до 2026 г.? Те ли включиха в ПВУ условието до 30 септември 2024 г. електропреносната и газопреносната система на България да бъдат извадени от забранителния списък на БЕХ за приватизация? ТЕ.

Защо са включили такова условие, някой мисли ли по този въпрос?! Те ли търсеха каквато и да е информация, за да включат този или онзи в Магнитски, за да се разправят с политическите си опоненти по този начин? Не с ум и прецизни управленски действия, а с доноси, подавани до американците! ТЕ.

Те ли пиха кафета и молиха Пеевски ДПС да им помага за реформата и дума не отронваха, когато Пеевски ги мачкаше като мишки в публичното пространство и им доминираше демонстративно? ТЕ.

Те ли мълчаха за предателския договор с БОТАШ, когато бяха на власт и можеха да изнесат фактите в публичното пространство, но искаха да поизточат още малко от сектора и министърът им Радев се усмихваше любовно на най-осветената за загуби и управленска неспособност директорка в историята на корпоративния сектор в България (защото течаха реки от милиони от държавното дружество към частните им джобове)? ТЕ.

Те ли приемаха разни корумпирани шефове на енергийни дружества да се откупуват с куфари, за да бъдат оставени на власт, като се разбираха за взятки?! ТЕ.

Те ли бяха брокери във властта на частните интереси на спонсорите им? ТЕ.

Те ли вкараха елементи от Истанбулската конвенция в някои закони, заблуждавайки народа, че не правят нищо такова? ТЕ.

Те ли източиха 5 млрд. от енергийния сектор, защото нямаше откъде да вземат пари, за да покрият управленските си недоразумения? ТЕ.

Те ли ни излагат в чужбина, като се молят на колене да им позволят да управляват, срещу което разменят всичко, което външният фактор пожелае? ТЕ.

Те ли излъгаха българския народ, че нещо ще променят, ще продължават промяната и пр., а нищо такова не направиха, просто се настаниха в обувките на предишните само че още по-некадърно?! ТЕ.

Те ли са най-жалките хора във властта, които България някога е имала, те ли са най-некомпетентните, най-агресивните, най-абсурдните? ТЕ.

Те ли дойдоха на власт с машинките и с ала-бала? Те. Те. И пак ТЕ.

Не ми се изброява повече. Не ми се слуша за „мечтите“ на Кирил Петков. Имам една мечта: ТЕЗИ ДА ГИ НЯМА!

Калина Андролова, Фейсбук

Материалът Коментар в Novinite-Dnes.eu: Кирето имаше цялата власт и какво направи? Недодялана, дилетантска и срамна конституционна реформа! е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ