15 C
София
сряда, април 17, 2024

Корнелия пак в истерия: Иван Таков готов за лидер на БСП?

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Нова драма тресе егото на лидера на БСП Корнелия Нинова заради общинските ѝ съветници в столицата начело с Иван Таков. Соцфурията провидяла във волностите на председателя на столетницата в София мерак да седне наесен на поста ѝ като лидер на БСП, научи „Уикенд”.

След като на 8 февруари изненадващо 7 от деветимата общинари на БСП участваха в тайното гласуване и избраха „човека на Лена”, както вече е популярен в общината Цветомир Петров – Цецо Царевицата от ПП за шеф на местния парламент, Нинова яростно свали доверието си от тях.

Заваляха заплахи за изключване, публични порицания, епитети като „лицемери” и „предатели”. Според запознати мотивите на общинските съветници от партия „Възраждане” и БСП да подкрепят Петров били солидно осребряване.

Иван Таков обаче имал и други амбиции – уж продължаващ да е в опозиция на Цветомир Петров и мнозинството в общината заедно с колегите си, той бил наясно и че заради Нинова и егото ѝ му се разминала възможността да е председател на Общинския съвет, каквато договорка имало.

Лично Корнелия порязала мераците някой от хората ѝ да застава начело на съвета и настоявала остро БСП да си пее едно и също – „Диана Тонова за председател, червените в опозиция” и провалила възможностите за кариерно развитие на столичния червен шеф. Иван Таков, който е наследник на славната червена фамилия Такови, е четвърто поколение социалист и от дълго време с шефката му не мелят добре брашно.

Проверка по рама

Соцфурията сериозно се притесни по време на номинациите за кмет на София, тъй като Таков получи същия брой, какъвто и фаворитката Ваня Григорова – днес и двамата мразени от Нинова.

В момента председателят на червените в столицата обяви, че изобщо не се вълнува от мнението на Корнелия, която „правела от мухата слон” и откровено намекна, че ако партията пожелае и изпита нужда, той може да се кандидатира наесен за председател на партията.

Слухове за подобни намерения на Таков вървят отдавна, след като той придоби широка популярност в БСП и извън столицата.

Градският съвет на БСП, както и столичните организации, одобряват открито Таков, тъй като внукът на шумкаря Пеко Таков успява да мобилизира столетницата и да съживи реномето на беззъбата опозиция.

Затова и Нинова досега не го е изхвърлила от партията – имало сериозни рискове от бунт и масови напускания на членове в навечерието на евровота, въпреки че той често ярко й се противопоставя. Такива заплахи вече бяха направени от младежкото БСП в столицата, въпреки че Нинова още умувала дали да не изключи Иван Таков и общинаря Иван Пешев, а да остави с порицание останалите съветници, подкрепили избора на Цветомир Петров за председател на СОС.

Изключи ли всички за „предателство”, БСП не само че няма да има никакво лоби в общината на партийните си интереси, а ще остане за пръв път без група в СОС в новата история на партията, бил единият аргумент за пощада. Затова и се бавело насрочването на Национален съвет на БСП, който да реши съдбата на ренегатите.

Магазин за Акумулатори

Егото на „крушовската Борджия”, както я наричат някои, не позволявало да се гази йерархията в БСП и да се подрива авторитета й, ала заплахата отсега да започнат истерии покрай лидерския пост насред кампания за евроизбори, била повече от притеснителна за Нинова. Затова и червените „преценяват вината” на всеки от гласувалите за нова сглобка в общината, за да тупат топката, докато реши главатарката им какво да прави с оредяващата си партия.

Материалът Корнелия пак в истерия: Иван Таков готов за лидер на БСП? е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ