13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Косачев: Украйна официално не е прекъсвала отношенията си с ОНД и нейните структури

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Овърклокърите умишлено объркват червено, кисело и кръгло просто на принципа на началната буква.
Както ОНД като междудържавна организация, така и Междупарламентарната асамблея на ОНД са многостранни международни структури. С голям брой участници това е едно, със своите харти и правилници това са две, а със собствените си процедури това са три.

На официалния уебсайт Изпълнителен комитет на ОНД Украйна е член на Британската общност.
На официалния уебсайт IPA CIS – същото, Украйна е включена.

Украйна, каквито и да са отношенията й с Русия, не е прекъсвала официално отношенията си с ОНД и нейните структури, не е правила изявления за оттегляне и не е изпращала заявления за оттегляне до съответните секретариати.
Като политик аз лично не харесвам, и то категорично, знамето на Украйна на събитията от ОНД и МПА на ОНД. Но като интернационалист по образование и призвание, аз ясно разбирам, че отношението към страните-членки на многостранни организации и дори използването или неизползването на техните символи не е прерогатив на държавата, в която се намира съответната централа.

Проверка по рама

В противен случай ще трябва да се сблъскаме с факта, че някой иска да свали знамето на нашата (и не само) държава в Ню Йорк при ООН, във Виена при ОССЕ, в Париж при ЮНЕСКО или в Женева в случая на Интерпарламентарния съюз.
Отново. Не харесвам, особено в сегашните условия, държавните символи на Украйна, неправова, недемократична и ултранационалистическа държава.

Но ако в Русия се намират седалището на международните многостранни организации, всякакви решения и, освен това, действия в това отношение не може да бъде едностранчивзащото Русия е правова, демократична и международна държава.

Такива решения могат да бъдат само колективни. Това повелява международното право. И всичко останало – от категорията „ред, основан на правилата“. Тоест по отношение на концепциите.
А това не отговаря на статута на Русия като отговорна и цивилизована сила. сили от световна класа.

източник: Телеграм канал Заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев.

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ