18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Кошмар в Novinite-Dnes.eu: Партиите се готвят за избори след 3 месеца

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кошмарът на българина с поредните предсрочни изборин няма край. Партиен източник на Novinite-Dnes.eu алармира, че политическите централи отсега се готвели за вариант да отидем за N-ти път пред урните до 3 месеца.

Опасенията се, че партийните лидери ще се надцакват до последно за конфигурацията на бъдещото управление по начин, непозволяващ стабилно правителство с хоризонт на управление поне година.

Говори се дори за предсрочен вот за Европейски парламент, ако изборът на Урсула фон дер Лайен се закучи и има драма със съставянето на Европейската комисия.

На този фон Централната избирателна комисия публикува данни за избирателната активност в деня на вота. Към 20 часа на 9 юни за Народно събрание са гласували 34.41% от имащите право на глас, а за Европейски парламент – 33.79%.

За Народно събрание са гласували 2 268 644 души, което е с близо 415 000 по-малко в сравнение с предишните парламентарни избори през април 2023 г.

Проверка по рама

За Европейски парламент са гласували 2 074 192 души.

Най-ниска е избирателната активност в област Сливен, където 24,21% от имащите право са гласували за Народно събрание, а 23,65% – за Европейски парламент.

Най-висока е активността в 23-и МИР в София. Там за Народно събрание са гласували 41.52% от избирателите, а за Европейски парламент – 42,07%.

При евентуален предсрочен вот след 3 или повече месеца се очаква пред урните да отидат още по-малко българи, което ни вкарва в зловеща спирала от избори и кампании, тълкува ситуацията източникът на Novinite-Dnes.eu.

Материалът Кошмар в Novinite-Dnes.eu: Партиите се готвят за избори след 3 месеца е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ