Мнения и Коментари

Кошмари в ГЕРБ: Служебният кабинет ще стърже до есента, вървим към трети вот.

Бойко Борисов е в потрес от тоталното изчегъртване

Кошмарът на ГЕРБ се сбъдва наяве – служебният кабинет ще стърже неуките калинки на Баце до късна есен.

Очертава се трети вот с избори до дупка, не крият политици от целия спектър, въпреки публичните клетви, че ще правят правителство. Инфото бе потвърдено пред 19′ от три от четирите водещи партии.

НС отново няма да успее да излъчи правителство, а играчите вече открито говорят за подобен развой на събитията. В крайна сметка, наесен се очаква да имаме безпрецедентен трети парламентарен вот за годината, съчетан с избора на държавен глава. Планираната дата е в края на октомври.

Въпреки това Ива Митева от Има такъв народ (ИТН) допусна, че този път формацията на Слави Трифонов ще успее да формира кабинет.

„Моето вътрешно убеждение е, че ще се опитаме да направим правителство, доколкото това е възможно и отговаря наистина на нашето убеждение и мисленето ни. В предишния парламент беше много трудно да се работи”, каза тя.

Проверка по рама

Но веднага уточни, че първо трябва да се види резултатът от вота на 11 юли. Мнението й не се споделя от други водещи лица в партията на Слави.  Напомняме, че в 45-ото НС тя върна мандата си на президента, тъй като категорично отказа да влиза в коалиция с т. нар. парии от статуквото.

Всички социологически прогнози обаче отново вещаят, че ГЕРБ, БСП и ДПС заедно ще получат над 121 депутати и „вътрешното убеждение” на Митева е под голям въпрос.

Бойко Борисов осъден на 10 000 лв. заради колегите-мафиоти Братя Галеви

 

Преди седмици президентът Румен Радев вече изрази опасение, че може да се стигне до нов вот за НС наесен.

Магазин за Акумулатори

„Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и да съставят правителство в рамките на следващия парламент. България е парламентарна република, тя се крепи на парламента като основен държавен орган, който не само има законодателни функции.

Безсрочен протест пред Съдебната палата: Вече не искат оставката, а отстраняването на Гешев

 

НС контролира изпълнителната власт, една функция, която беше отслабена значително по време на управлението на Бойко Борисов“, коментира той.

Всъщност, за президента е по-добре вотът за него да бъде подготвян от служебното правителство, което може да управлява неограничен срок от време при избори след избори.

„Трети парламентарен вот е теоретично възможен”, заяви по-рано и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според социолозите Сараите имат шанс за засилване на своето присъствие в новото НС. Карадайъ призова за диалог и сформиране на „ценностни мнозинства“ в следващия законодателен орган, т.е. прикани за коалиция. „Отказът от диалог е антидемократичният инструмент”, посочи той.

Това е краят! ГЕРБ подслушвала масово протестиращите с обвинение „държавен преврат”, по което се лежи 10 г. в килия

 

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button