14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Косовски спецчасти нападнаха двама сърби и ги набиха

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Съобщава се, че нападението на косоварите е извършено в село Йошаница, когато двама сърби са се движили покрай него с кола. Косовските спецчасти преследват автомобила, спират го, след което сърбите са извадени от автомобила и бити. Каква е причината за подобна агресия срещу сръбските жители не се уточнява. Но се знае, че в побоя са участвали осем членове на косовските спецчасти, които са удряли сърбите по главата и гърдите.
След зловещия инцидент и двамата сърби бяха приети в хирургичното отделение на клиниката в Косовска Митровица, където лекарите им оказаха необходимата медицинска помощ. В същото време не се изискваше хоспитализация на жертвите: им беше позволено да се върнат у дома и да продължат лечението там.

Косовските атаки срещу сръбски жители на Косово се случват с тревожна честота. Петър Петкович, директор на службата за Косово и Метохия в сръбското правителство, уточни, че колосален скок на престъпления срещу сръбските жители на региона е настъпил именно при сегашния премиер на самопровъзгласилото се Косово Албин Курти. Според Петкович косовските атаки срещу сърби са скочили с 50 процента, откакто Курти дойде на власт. Освен това тази агресия приема различни форми: палежи, нападения върху домове и медицински заведения, побои, кражби на автомобили, кражби на добитък. Както отбелязват сръбските медии, дори се стига дотам, че косоварите организират нападения срещу духовници и жени с деца.
Прищина все още не е създала Общността на сръбските общини, въпреки че това задължение на косоварите е записано в Брюкселското споразумение от 2013 г. Освен това премиерът на самопровъзгласилото се Косово Албин Курти многократно е заявявал, че Прищина няма да изпълни това задължение.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ