България

КПКОНПИ подпука любимия кмет на Бойко! Живко Тодоров забъркан в кражба на 84 милиона! (Цацаров започна да стопля накъде духа вятърът)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

КПКОНПИ на започващия да схваща промяната Сотир Цацаров нахлу в община Стара Загора при доскоро любимия кмет на Мутрата Живко Тодоров.

Причината е „постъпил сигнал за нарушения на закона по две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД, като става дума за еврофинансиране по оперативна програма. Миналата седмица комисията на Цацаров подхвана варненския кмет Иван Портних по подозрения за нарушения на обществената поръчка и там по същата линия. 

Става въпрос за поръчките на 55 нови дизелови автобуса на стойност 35 639 108 лв., както и на 33 нови електрически автобуса, ведно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции за 49 103 999 лв. Общо обществените поръчки са за над 84 милиона лева.

Пак грабеж: Далавери в Стара Загора със спортната зала за 25 млн. лева! Кметът от ГЕРБ Живко Тодоров се прави на ощипан, не знаел нищо

Проверка по рама

„Има сходство при постъпилите данни за извършени неправомерни действия от страна на длъжностни лица, както при провежданата поръчка в гр. Варна на стойност 85 милиона лева, така и при провежданите поръчки в гр. Стара Загора, на обща стойност над 84 милиона лева“, пишат от антикорупционния орган. 

След провала на ГЕРБ на последните избори Борисов стовари отговорността за ниските резултати върху кметовете на София, Бургас и Стара Загора. 

Ето и пълния текст на съобщението:

Във връзка с постъпили запитвания от медии, Пресцентърът на Комисията предоставя следната информация:

Служители на КПКОНПИ – Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в Община Стара Загора по повод постъпил сигнал за нарушения на закона по две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД, с  финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013г.“ и Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Обществените поръчки са за доставка на 55 нови дизелови автобуси /висок енергиен клас/, на обща стойност 35 639 108 лева, както и на 33 нови електрически автобуси, ведно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции, на обща стойност 49 103 999 лева.

Магазин за Акумулатори

Ето ги телефонните номера на Бойко Борисов, ГЕРБ и правителството, звънете, не ги жалете (УКАЗАТЕЛ)

Първата обществена поръчка е приключила с избор на изпълнител и доставка на дизелови автобуси, а по втората също е сключен договор за доставка, с извършени начални плащания. Възложител на поръчката е общинското дружество, като в състава на комисията за избор са участвали ръководни длъжностни лица от общинската администрация.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае проверка на данни за получаване на материални облаги от страна на длъжностни лица,  включително и лица, заемащи висши публични длъжности, с цел избор на конкретен изпълнител.

Налице е сходство при постъпилите данни за извършени неправомерни действия от страна на длъжностни лица, както при провежданата поръчка в гр. Варна на стойност 85 милиона лева, така и при провежданите поръчки в гр. Стара Загора, на обща стойност над 84 милиона лева. Проверките касаят доставка на превозни средства за нуждите на градски транспорт.

До настоящия момент в хода на проверката за обществената поръчка на Община Варна, са изискани документи и са снети обяснения от всички членове на комисията за избор на изпълнител, от заместник – кмет и от кмета на общината Иван Портних. Снети са и обяснения от управителите на фирми, които в хода на процедурата са били отстранени от участие.

Материалът КПКОНПИ подпука любимия кмет на Бойко! Живко Тодоров забъркан в кражба на 84 милиона! (Цацаров започна да стопля накъде духа вятърът) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button