България

Крадците не спят: Протестиращ пътищар гушнал 125 млн. лева през фирма на жена си – вижте наглостта на Стефан Чайков

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Протестиращият срещу служебния кабинет тарикат на ГЕРБ Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара „Пътища“, стои зад 125 милиона лева трашове, които е спечелила фирма на съпругата му Антоанета Чайкова, предаде репортер на Новините Днес.

Фамилията Чайкови „изненадващо” накацали по 41 договора за ремонт на язовири, но сега маститият браншовик се дере срещу властта за пари. За никого не е тайна, че измисленият протест на пътищарите се подхранва с евро по 500 от чекмеджето на Борисов.

Първо в Новините Днес: 60 млн. лева от „Хемус” изтеглени през банката на боса на СИК Младен Михалев – Маджо, пачките изнасяни с чували

Мръсотията лъсна по-рано днес на пресконференцията на МВР по повод изнасянето на 60 млн. лева от „Асет банк” на Младен Михалев – Маджо за строежа на лот 5 на магистрала „Хемус”, за което първо Новините Днес писа.

Проверка по рама

На срещата с журналисти се повдигна въпросът за шефа на браншовата камара „Пътища” Стефан Чайков, който вчера излезе с остра реакция срещу действията на органите на реда в строителните фирми от Благоевградско, свързани с грабителската схема на ГЕРБ.

МВР потвърди новината на Новините Днес: 60 млн. от АМ „Хемус” изтеглени в сакове и чували – крадците заковани с документи

Още през лятото се оказа, че фирмата на съпругата му Антоанета Чайкова – „Абак ДС“, е взела милиони без конкурс от държавното дружество „Монтажи“ за ремонт на язовири.

Става дума за 41 договора на стойност 125 млн. лв. Тези пари са получени без конкурс и не е ясно каква работа точно е свършена срещу тях, а държавата няма и много опции да си ги получи обратно, тъй като няма реални обезпечения, а застраховки.

Бизнесмен не издържа: Протестирайте пред майбасите на шефовете си, бе, жалки роби (къде са парите на пътищарите?)

Това реално е същата схема, по която „Автомагистрали“ е раздавала пари на строителите фирми за „Хемус“.

Магазин за Акумулатори

„Това са хората, които организират протестите в София. Те не искат парите на българския данъкоплатец да се харчат по закон“, казаха от МВР по време на пресконференцията и поискаха от Чайков да обясни за какво точно протестира.

Материалът Крадците не спят: Протестиращ пътищар гушнал 125 млн. лева през фирма на жена си – вижте наглостта на Стефан Чайков е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button