България

Крадлив кмет падна от власт след разследвания на Новините Днес! Костадин Холянов сдава поста в Ракитово и плаща 37 000 лв. глоба (ВИЖТЕ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на Ракитово Костадин Холянов, за чийто злоупотреби Новините Днес сигнализира прокуратурата още в началото на юли 2020 г., ще бъде отстранен от поста заради серия далавери и конфликт на интереси. Това е решил окончателно Върховният административен съд, с което магистратите потвърдиха нашите разкрития за престъпния управник.

Кметът на Ракитово бе обект на проверка от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество през 2020 година.

Новините Днес до прокуратурата: Кметът на Ракитово си купил изборите, синовете на Костадин Холянов плащали по 50 лева за глас (ДОКАЗАТЕЛСТВА)

В хода на проверката бе установено, че през 2016 година Костадин Холянов в качеството си на кмет е сключил договор за доставка на автомобилен бензин и дизелово гориво за над 430 хиляди лева за срок от четири години. Изпълнител на договора се оказа кметският син, като е ползвано и подставено лице.

Проверка по рама

Подлоги на кмет на управляващите плашат опонент: Съболезнования за смъртта на съпругата ви!

На Костадин Хюлянов е наложена глоба от 10000 лева, като в полза на държавата бе отнета и сума над 37000 лева.

През април тази година Административният съд в Пазарджик наложи отстраняването на Холянов от кметския пост след публикациите на Новините Днес.

Само в Новините Днес: Фирма до кмета на Ракитово мамила държавата и с неплатени данъци (ДОКУМЕНТИ)

Върховният Административен съд окончателно потвърди решението. След общините Стрелча и Септември, това е третият отстранен кмет в област Пазарджик.

Материалът Крадлив кмет падна от власт след разследвания на Новините Днес! Костадин Холянов сдава поста в Ракитово и плаща 37 000 лв. глоба (ВИЖТЕ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button