България

КРАНЧЕТО СЕКНА: Превозвачите вият на умряло по заповед на ГЕРБ – пионките на Бойко лапнаха 163 млн. за 2 години (ПОДРОБНОСТИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Транспортните босове вият на умряло срещу правителството – превозвачите за пореден път изпратиха работниците си да блокират България по заповед на ГЕРБ.

Защо, обаче, е драмата? Цените на горивата в целия свят рязко скочиха заради войната на Русия срещу Украйна, само нашият бизнес ли страда?

Превозвачите записаха тайно срещата си с Кирил Петков, пуснаха записа, за да провокират конфликт, а днес отново се бунтуват. Само за последните две години, обаче, транспортните фирми са получили над 163 милиона лв. субсидии, разкриха колегите от bird.bg.

Следа в Новините Днес: Владислав Горанов често е в Сърбия, посещава една специална банка, защо?

Проверка по рама

Повечето от превозвачите на снимката имат фирми, получили щедри субсидии, включително председателката на конфедерацията им Магдалена Милтенова (в средата) и бившият депутат от ГЕРБ, съсобственик на Юнион-Ивкони Ивайло Константинов (вдясно).

Търсачката на bird.bg за коронасубсидии разкрива как транспортните фирми, касички на ГЕРБ и ДПС, получават милиони от хазната.

Вижте кой колко е взел:

„Юнион Ивкони“ – собственост на бившия депутат от ГЕРБ Ивайло Констатинов, е прибрал 15 926 223 лв. Дупничанинът и шеф на регионалната структура на ГЕРБ е особено приближен до Бойко и затова сега страда от пресъхналото държавно кранче. Както първо Новините Днес разкри именно Ивайло Константинов откара финансиста на шайката Владислав Горанов в Сърбия, след като в средата на декември 2021-а бившият финансов министър бе сгащен с краден джип за 250 бона на ГКПП „Калотина“.

ИЗНЕНАДА! Владислав Горанов спипан на ГКПП „Калотина” с крадено БМВ X7 за 250 000 лева

След като незнайно защо митничарите допуснали Горанов да си тръгне, вместо да бъде арестуван, час и половина по-късно именно транспортният бос на „Юнион-Ивкони“ влезе в Сърбия с негов автомобил, за да превози Горанов.

Магазин за Акумулатори

 „Карат С“ – фирмата от обръча на ДПС е лапнала 3 729 864 лв. и сега протестира… Собственикът ѝ Миролюб Столарски, превзел и софийските градски линии, е бил агент „Митко“ от „Държавна сигурност“.

Груп Плюс: 1 982 363 лв. Най-голям дял в „Груп Плюс“ ООД има Галя Топалова, която е и президент на компанията. Другите акционери са Зеки Байрам и Мюге Байрам.

М-БУС 3 020 489 лв. Фирмата е монополист в транспорта по Черноморието. Управител е Румен Христов, кандидат за депутат от „Български социалдемократи“

Арда Тур 1 954 724 лв. Собственост на ДПС бизнесмена Себахтин Исмаил, бивш общински съветник в Хасково.

Материалът КРАНЧЕТО СЕКНА: Превозвачите вият на умряло по заповед на ГЕРБ – пионките на Бойко лапнаха 163 млн. за 2 години (ПОДРОБНОСТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
bahçeşehir korsan taksi