17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Крими схема в Новините Днес: Гербаджията Димитър Бръчков даде милиони на осъдения Велимир Магурев – съдружник на Румен Вълка и Иван Пилето

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Поредна криминална афера на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков, оскубала бюджета на Петрич за сметка на чекмеджетата на олигарси от свитата на Бойко – през компрометирани обществени поръчки градоначалникът на Петрич е дал няколко милиона лева на криминално проявен бизнесмен, съдружник на гербопитеците Иван Пилето и Румен Вълка, научи Новините Днес от свой човек в прокуратурата.
На 21.07.2017 г., по време на първия мандат на Бръчката, както насмешливо наричат кмета на Петрич, между О. П. – възложител, и „БГ Л. КО“ ООД – изпълнител, е сключен Договор № 78/2017 г., с предмет: извършване на строително-монтажни дейности /СМД/ на обект: „Сграда РПУ“ и „Сграда РСПБЗН – П. – обновяване на административната инфраструктура“. Общата стойност на договорените СМД е 832 668.19 лв. без ДДС или 999 201.82 лв. с ДДС. Цената на изпълнение е 756 971.08 лв. без ДДС или 908 365.29 лв. с ДДС.

ХАПКА за 4 млн. в Новините Днес: Кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков завладява читалище с Живко Лебеда – фалирал бизнесмен-дедесар (СНИМКИ)

Преведено на български означава, че Община Петрич, под кубинката на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков, дава 1 млн. лева за саниране на сградите на полицията и пожарната в града на фирма „БГ Л. КО“ ООД, собственост на осъдения за измами с недвижими имоти и лихварство благоевградчанин Велимир Магурев, докладва информаторът на Новините Днес.
ГЕРБ схема: Кметът на Петрич Димитър Бръчков посяга към златен имот в парка на Сандански (РАЗСЛЕДВАНЕ + ДОКУМЕНТИ)

С писмо на ръководителя на У. О. О. П. е уведомена за Сигнал за нередност № 1627 и становището на органа за установени две нередности. Първата нередност касае нарушение на чл. 2, ал. 2 от ЗОП, изрязващо се в поставянето на ограничителни условия – критерий за възлагане, а именно обектът да бъде въведен в експлоатация от изпълнителя. Второто – неоснователно съществено изменение по см. на чл.116, ал. 5 от ЗОП на Договор № 78/2017 г. чрез изменение на срока за неговото изпълнение.

Новините Днес иска 8 г. затвор за кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков: Фирма на неграмотен ром с 2 млн. борч към НАП направи опасен ремонт в Петрич (ДОКУМЕНТ, видео + снимки)

Въз основа на установените и регистрирани нередности е издадено Решение № РД-02-36-418/19.03.2021 г., с което са определени процентни стойности за изчисляване размерите на отделните финансовите корекции върху допустимите разходи по Договор № 78/21.07.2017 г. с изпълнител „БГ Л. КО“ ООД на стойност 832 668.19 лв. без ДДС на О. П.,
както следва: 5 % на основание т. 11, б. „б“ от Пр. 1 към Наредба за посочване на нередности, представляващи основания за извършване на финансови корекции, и процентните показатели за определяне размера на финансовите корекции по реда на Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (Наредбата) по отношение нарушението на чл. 2, ал. 2 от ЗОП; 25% на основание т. 23, б. „а“ от Пр. 1 към Наредбата по отношение нарушението по чл.116, ал. 5 от ЗОП.

Проверка по рама

Софра за 16 млн. в Новините Днес: Кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков остави Петрич без пречиствателна станция, адвокат намаза 34 бона (ДОКУМЕНТИ + ВИДЕО)

Решение № РД-02-36-418/19.03.2021 г., издадено от Д.Н. – З.-министър на регионалното развитие и благоустройството и Р. на У. О. на О. П. “. в растеж /ОПРР/ 2014 – 2020 г.“, с което е определена финансова корекция на О. П. в размер на 25% от допустимите разходи по Договор № 78/21.07.2017 г. с изпълнител „БГ Л. КО“ ООД.
Новините Днес до прокуратурата: Ето как копоите на Димитър Бръчков в Петрич взимат апетитен имот с фалшиви документи (СНИМКИ+ВИДЕО)

На основание чл. 7 от Наредбата е зачетен по-високият процент (25%) спрямо установени нередности, с който е определен крайният размер на корекцията по решението. Съгласно придружаващата решението форма за изчисляване на финансова корекция, същата възлиза на 199 840,37 лв. спрямо реално отчетените и допустими за верификация разходи по договора с изпълнителя „БГ Л. КО“ ООД.

Прелюбопитно е и друго – фирмата на Магурев, изсмукала няколко милиона от Петрич с благословията на проваления Димитър Бръчков, вече е заличена от Търговския регистър.

Офицер от НСО пред Новините Днес: Синът на Иван Ангелов – Пилето посети Бойко над 200 пъти в „Бояна”, носеше пачките от корупцията

Справка на Новините Днес показа още, че бизнесменът с досие Велимир Иванов Магурев е съсобственик и във фирма „Волф” ООД със собствениците на „Градус” – братята-роми от Панагюрище Иван и Лука Ангелови, едни от най-щедрите спонсори на шайката ГЕРБ.
Велимир Магурев е доста известен в родния си Благоевград като собственик на първата заложна къща „Виги“. Ортакът на Димитър Бръчков в серия златни обществени поръчки в Петрич бе подсъдим по 3 дела за измами с недвижими имоти. Тогава Магурев получи условна присъда и конфискация на имуществото, но преди потвърждаване на присъдата и от софийските съдебни инстанции по жалбите на ощетени благоевградчани той напусна областния център и се премести във Варна, където се захвана с крупен бизнес.

През 2009 г. “БГ ЛЕНД КО“ се появи в списъка на участвалите в скандалните заменки на Държавната агенция по горите – тогава компанията на Магурев придоби 20 000 кв. м в Каварна буквално за жълти стотинки – на цена 8.58 лв. на кв. м.

Магазин за Акумулатори

СУПЕР СКАНДАЛ в Новините Днес: Десислава Танева назначена за министър с подкуп от месар?

Бизнес връзките на ортака на Димитър Бръчков – Велимир Магурев, го вкарват в съдружие с други сенчести фигури от обръча на ГЕРБ като Иван Ангелов – пилето и олигарха Румен Гайтански – Вълка.
Материалът Крими схема в Новините Днес: Гербаджията Димитър Бръчков даде милиони на осъдения Велимир Магурев – съдружник на Румен Вълка и Иван Пилето е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ