16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Лекар: Диабетиците, които правят това, могат да забравят за диабета за 5 години

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Дългосрочните данни от проучвания показват, че някои участници не развиват диабет пет години след началото на лечението.
„Изследваният показват, че загубата на тегло чрез драстична нискокалорична диета може да обърне диабет тип 2 и да го задържи поне пет години. Знаково проучване от 2017 г. доказа за първи път, че течна диета от около 850 калории на ден, последвана от експертна подкрепа, може да доведе до ремисия на заболяването“, споделя руският ендокринолог д-р Антонина Гуреева. 

Учени: Този евтин зеленчук сваля кръвната захар с 25%
„Клинично изпитване показа, че диабетът може да се контролира до пет години с простата подкрепа на общопрактикуващ лекар“, казва още д-р Гуреева.

„Интервенцията за регулиране на теглото също намали кръвното налягане и необходимостта от антихипертензивни лекарства. Резултатите са важни както за отделните хора, така и за националните съображения за разходите за здравеопазване“, споделя ендокринологът.
 Затлъстяването е водещата причина за диабет тип 2 и проучванията показват, че хората с наднормено тегло са 80 пъти по-склонни да развият заболяването, отколкото хората със здравословен индекс на телесна маса (ИТМ) под 22. Като цяло 12 процента от хората, които са се подложили на тази диета са се отървали от диабета след пет години, в сравнение със само три процента от контролната група.

Проверка по рама

Лекар разкри как дланите издават висока захар и диабет
„За тези, които са поставили диабет тип 2 в ремисия, това може да промени живота, предлагайки повече шансове за по-пълноценно бъдеще. За тези, които не могат да постигнат ремисия, загубата на тегло все още може да осигури големи ползи за здравето, включително балансиране на нивата на кръвната захар и намален риск от сериозни усложнения на диабета като инфаркт и инсулт“, допълва д-р Гуреева.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества балансираното хранене, както и консултацията с лекар! Предоставената в нея информация не може да отмени назначеното лечение, както и да се използва за самолечение!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ