18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Лекар назова най-полезното кафе за сърцето, пийте го всеки ден

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кафето е напитката, с която почти всеки човек започва деня си. Има различни твърдения обаче дали и какво количество е полезно за организма ни.
Кардиологът д-р Анна Кореневич даде отговор на въпроса има ли кафе, което е полезно за сърцето?

Тя разкри, че пиенето на тази напитка е полезно дори за тези, които са претърпели инфаркт на миокарда.
Кое е най-полезното кафе за сърцето?  Лекарят споделя, че пиенето на кафе не вреди на сърцето и кръвоносните съдове, „ако човек го консумира умерено“.

Също така навикът да се пие чаша ароматна напитка сутрин има положителен ефект върху мозъка. Всичко това се дължи на положителните промени, които настъпва в съдовете под въздействието на компонентите на кафето.
Д-р Анна Кореневич споделя, че кофеинът подобрява микроциркулацията. Неговата консумация води до намаляване на нивото на възпаление в тялото, което е главен виновник за атеросклерозата.

Проверка по рама

„Напитката стимулира мозъчната дейност, което е особено ценно сутрин“, споделя още д-р Анна Кореневич.
Кардиологът добавя, че пиенето на кафе не само не допринася за инфаркт, но и предотвратява развитието на сърдечна недостатъчност – в случая рискът от нея намалява с 5%. За тези, които са прекарали инфаркт, е полезно да консумират една или две чаши дневно.

Лекарят разкри и кое кафе е най-полезно за сърцето и кръвоносните съдове. Според д-р Кореневич това е черното кафе, в което няма нито захар, нито мляко.

Добавянето на захар, други сладки добавки, сметана не само прави кафето по-висококалорично, но и намалява неговите ползи за здравето./Zdrave.to
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ