13.6 C
София
понеделник, май 20, 2024

Лекар: Това е най-добрата пролетна напитка за възрастните хора за чисти артерии и железен имунитет

ПРОЧЕТИ СЪЩО

През пролетта имунитетът на възрастните хора е особено уязвим. Освен това с напредване на възрастта в артериите се отлагат вредни плаки, които могат да доведат до фатални последици. За да се предотвратят всички тези проблеми, възрастните хората трябва да консумират една изключително полезна напитка.

Най-добрата пролетна напитка за възрастните хора

Д-р Елена Соломатина препоръчва на възрастните хора, при липса на индивидуални противопоказания, да консумират отвара от шипки през пролетта. Лекарят отбелязва, че тази напитка осигурява на тялото голямо количество витамин С, от който се нуждае имунната система.

По колко часа трябва да спят възрастните хора, за да се предпазят от деменция?

Д-р Соломатина пояснява, че имунната система на възрастните хора може да бъде много уязвима през пролетта, когато активността на вирусите и бактериите се повишава значително. Набавянето на достатъчно количества витамин С, който се съдържа в шипките, ще стимулира имунитета. По този начин възрастните хора ще бъдат по-защитени от инфекции в преходния сезон. В допълнение, отварата от шипки е полезна за възрастни хора и като средство за укрепване на кръвоносните съдове и пречистване на артериите.

„Освен това в шипките има много витамин А. Той помага на лигавиците да се обновяват, а също така укрепва имунната система“, допълва експертът.

Проверка по рама

Диетологът Соломатина пояснява, че отварата от шипка има диуретичен ефект, поради което действа на тялото като диуретик. В това отношение нейният ефект е „по-мек“ в сравнение с този от лекарствата. 

Лекар: Това са най-полезните сушени плодове за възрастните хора

Според д-р Соломатина, ако възрастните хора успеят да си изградят навик всеки ден да пият по чаша отвара от шипка, това ще помогне за подобряване на здравето им.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ