17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Лекар: Това е най-добрата ядка за сърцето, яжте по 50 гр дневно от нея

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Диетологът Елена Соломатина препоръчва консумацията на една ядка като продукт, който помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и укрепва сърцето.
Според нея то съдържа значително количество ненаситени мастни киселини като омега-3 и омега-6, които влияят положително на здравето на нашия организъм.

Най-добрата ядка за сърцето 

Медикът подчертава, че макадамията съдържа и значителни количества калий и магнезий, които играят важна роля в поддържането на здравето на сърдечно-съдовата система.
Кардиолог: Това е най-полезният сок в жегите, пийте го всеки ден за здраво сърце

И така, калият е важен минерал, който помага за регулиране на нивата на течности в тялото и поддържа нормално кръвно налягане.
Магнезият, от друга страна, оказва релаксиращ ефект върху съдовата стена, като помага за нейното разширяване и намалява съпротивлението на кръвния поток. Това може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Проверка по рама

Ядката може да се консумира не само като закуска, но и да се добавя към десерти и салати. Д-р Соломатина добавя, че дневният прием на макадамия не трябва да надвишава 50 грама.
Лекар: Това е най-добрият летен плод за сърцето и зрението

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ