9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Лекар: Яжте този плод вечер за бързо отслабване и железен имунитет

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всеки знае, че лимонът помага за укрепване на имунната система по време на настинки. Но се оказва, че този плод има още едно ценно качество – благодарение на него можете да отслабнете. Как да постигнем това, разкрива диетологът д-р Марина Сорокина.
„Ако ядете резен лимон вечер преди лягане, тогава след две седмици можете да видите, че талията и бедрата ви забележимо са намалили обиколката си. Това се дължи на факта, че лимонът ускорява всички метаболитни процеси, подобрява метаболизма. По този начин се ускорява загубата тегло. Лимоновият сок активно изгаря приетите през деня калории“, обяснява експертът.

Плодът, който пушачите задължително трябва да ядат
Как да постигнем най-добър ефект?

За да се отървете бързо от излишните килограми, ще бъде достатъчно да ядете няколко резена от този цитрус вечер. Но още по-добре и по-здравословно е да изстискате сока от него и да го разредите в чаша топла вода.

За тези, които не обичат киселото, диетологът препоръчва към напитката да добавят малко мед, който също е полезен за здравето.
Също така е важно да спазвате и следните предпазните мерки: веднага след като сте консумирали лимон, трябва да измиете зъбите си или поне да ги изплакнете с вода. В противен случай киселината ще разруши емайла.

Проверка по рама

Този плод сваля холестерола – яжте го всеки ден
Кой не трябва да прилага този метод за отслабване?

Ежедневният прием на лимон е противопоказан за хора с гастрит, както и за тези, които имат заболявания на венците и кариес. Киселината ускорява процеса на разрушаване на зъбния емайл. В случая е по-добре да се заложи на спорт, както и на замяната на едно основно хранене с плодова салата или порция варени зеленчуци.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ