18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Лекари назоваха основните симптоми на настъпващ инсулт

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ако чуете подобни оплаквания от някого или вие ги изпитате, незабавно се обадете на линейка.
Внезапното нарушение на мозъчната циркулация (инсулт) може драматично да промени живота на човек и неговото семейство или още по-лошо, да доведе до трагични последствия.

Как да разпознаем основните признаци на приближаващ се мозъчен инфаркт и инсулт? Има два вида инсулти: Хеморагичен и исхемичен.
Тази диета намалява с 30% риска от смърт от рак, инсулт и сърдечни заболявания

Хеморагичен инсулт е мозъчен кръвоизлив.
Той е съпроводен с разкъсване на кръвоносните съдове, причинено от високо кръвно налягане. В резултат се образува интрацеребрален хематом.

Исхемичният инсулт е остро заболяване на мозъчната циркулация. Той се причинява от затруднение или спиране на притока на кръв към определена част от мозъка и вазоконстрикция.

Проверка по рама

Първоначалните признаци на исхемичен инсулт се дължат на затруднение или спиране на притока на кръв към определена част от мозъка. Това причинява увреждане на мозъчната тъкан. Според статистиката 70-85% от всички случаи се дължат на исхемичен инсулт. 
И ако преди години инсултът е покосявал хора в напреднала възраст, то сега не е рядкост при хора под 40-годишна възраст.

Признаци на настъпващ инсулт, които всички трябва да знаят:

Световъртеж, двойно виждане или замъглено зрение.
Отпуснато и изкривено лице, единият ъгъл на устата се отпуска.
Нарушена реч, памет.
Нарушена чувствителност в крайниците от една страна на тялото – човек не може да вдигне ръката, да движи крака си./ и във Фейсбук
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ