3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Лекари обясниха как да засилим имунитета на децата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Децата са най-уязвими по време на сезонни заболявания.
Детето отива на детска градина за няколко дни и след това седи болно за една седмица. Родителите трябва да преструктурират работата си. Има само един изход – укрепване на имунната система.

Витамините ще помогнат в случая, казват експертите. Например, витамин А ще повиши устойчивостта на тялото на детето към сезонни заболявания.
Затова в диетата на децата задължително трябва да бъдат включени моркови, черен дроб, тиква и яйца, съобщи МК в Красноярск.

Можете да приготвите салата от моркови със заквасена сметана, палачинки, печена тиква с масло и бъркани яйца.
Важни за детето са и витамините от група В. Те нормализират метаболизма и са необходими за производството на кръвни клетки. Тези витамини се съдържат в млечните и месни продукти, листните зеленчуци, зърнени храни и морски дарове. Освен това един продукт съдържа един витамин, а друг друг, така че диетата трябва да бъде разнообразна.

Проверка по рама

Витамин С е необходим и за имунитета. Може да се намери в пресните зеленчуци, плодове, горски плодове и билки. Те трябва да се дават на малки порции, но редовно и да бъдат подлагани минимално на топлинна обработка.
В допълнение към витамините, детето трябва да пие достатъчно течности. Най-добрият вариант е чистата питейна вода. Благодарение на нея водният баланс ще бъде в ред и същите витамини ще се усвояват по-добре.

За здрава чревна микрофлора експертите препоръчват по-често да давате на децата ферментирали млечни продукти. И накрая, не забравяйте за времето за хранене. Освен закуска, обяд и вечеря децата имат нужда от втора закуска и следобедна закуска. 
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ