0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Лесничеят на Бойко: Горското на Безат Яхя купува коли за 4,7 милиона

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Североизточното държавно предприятие в Шумен, зад което прозира лесничеят на Бойко Бейзат Яхя, е обявило обществена поръчка с прогнозна стойност 3 928 000 лв. без ДДС (4,7 млн. с данъка, б.ред.) за закупуване на 92 автомобила. Доставката им следва да се извърши при условията на четиригодишен финансов лизинг.
ЗАМИТАНЕ: Разследването срещу „горския на Бойко“ Бейзат Яхя дадено на пионки на Гешев

Поръчката е разделена на три обособени позиции. Първата е за покупка на 4 нови еднотипни автомобила с висока проходимост, задвижване 4х4. От техническите спецификации става ясно, че колите трябва да са шестместни, а двигателят им да е не по-малък от четирицилиндров с работен обем мин. 2500 куб. см и мощност до 115kW. Автомобилът не може да е по-скъп от 46 000 лв., като максималната сума за четирите коли от този модел е 184 000 лв. без ДДС.

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ: „Горският на Бойко” Бейзат Яхя вербуван за ДС от бащата на СИК-министъра Иван Иванов

Втората обособена позиция е за доставка на 16 нови четириместни коли с открито товарно отделение. И този автомобил следва да е високо проходим 4×4, като изискванията за мощност и обем на двигателя са същите Предвидената сума обаче е по-голяма – до  63 000 лв. за една кола и до 1 008 000 лв. за всичките 16.
Промяна? „Горският” на Бойко Бейзат Яхя си връща „Паламара”, кражбите започват отново (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Най-много автомобили – 72 бр., ще бъдат купени с третата обособена позиция. Те могат да бъдат и триместни с две или три врати. Задвижването им също трябва да бъде 4х4, но двигателят им ще е с по-малък работен обем до. 2000 куб. см.

Мощността пък следва да е до 75kW. За тях Североизточното държавно предприятие иска да плати до 38 000 лв. бройката или до 2 736 000 лв. за всичките.
Горският на Бойко – Бейзат Яха, давал по 50 000 на месец за гориво на… олигарха на Борисов Вальо Златев

Максималният срок, който спечелилият поръчката кандидат има да достави всички автомобили, е една година.

Проверка по рама

„Сега“ припомня, че по време на управлението на ГЕРБ горското в Шумен стана обект на няколко скандала.
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започна проверка за конфликт на интереси след разследване на „Сега“, от което става ясно, че бившият председател на управителния съвет на Североизточно държавно предприятие в Шумен Бейзат Яхя е дал голям паричен заем на фирма, която спечели търг за продажба на апетитен имот на териториалното поделение на горското – ловно стопанство „Паламара“.

Ето я спойката ГЕРБ-ДПС: Десислава Танева даде нов мандат на горския на Доган – Бейзат Яхя, синът му стана депутат на хунтата

След края на мандата на правителството на ГЕРБ служебният кабинет направи промени в ръководството на СИДП – Шумен. Към настоящия момент управител е Ради Иванов, а в управителния съвет са още Веселин Пенчев и Ралица Тихомирова, но се смята че лесничеят на Бойко Безат Яхя продължава да има силно влияние в работата на горското стопанство.

Материалът <strong>Лесничеят на Бойко: Горското на Безат Яхя купува коли за 4,7 милиона</strong> е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ