България

Лошо, Бойко: САЩ удължи наказанията по „Магнитски” с още една година

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Лоша новина за Бойко Борисов и съдружните му олигарси, наказани или тепърва ударени по Глобалния закон срещу корупцията по високите етажи „Магнитски”, предаде репортер на Новините Днес.

Президентът на САЩ Джо Байдън удължи с една година действието на указа за налагане на санкции съгласно „Магнитски”. Това сочи изявление на президента, публикувано от Белия дом, предава БГНЕС.

РЕЗИЛ в Новините Днес: Владислав Горанов вкаран в „Магнитски“, Баце ревал на Херо Мустафа да го вади

На практика това означава, че бизнесът на вкараните дотук в списъка, както и новите попълнения, сред които се очаква да са тарикатите от мутренския кръг „Котараците” и финансовият аферист на хунтата Владислав Горанов, още една година ще бъде „на трупчета”.

Проверка по рама

„Широко разпространеното и сериозно естество на нарушенията на правата на човека и корупцията, чийто източник, изцяло или отчасти, се намира извън Съединените щати, продължават да представляват необичайна и извънредна заплаха за националната сигурност, външната политика и икономиката на Съединените щати”, посочва Байдън.

Само в Новините Днес: САЩ „убиват” финансиста на мафията ГЕРБ Владислав Горанов – вкарват го в „Магнитски” 2

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителната заповед на 20 декември 2017 г., а след това я удължи и наложи финансови санкции и визови ограничения на редица лица, включително на сина на тогавашния главен прокурор на Русия Юрий Чайка Артьом, на най-голямата дъщеря на бившия президент на Узбекистан Гулнара Каримова и на бившия ръководител на украинските специални сили „Беркут“ Сергей Кусюк.

Съгласно Глобалния закон „Магнитски“ президентът може да налага санкции срещу всеки чуждестранен гражданин, който е „отговорен за извънсъдебни убийства, изтезания или други груби нарушения на международно признатите права на човека“.

Само в Новините Днес: САЩ удрят за корупция Ахмед Доган, в „Магнитски 2” влизат и финансисти на ДПС?

Освен това на санкции подлежат и длъжностни лица, които „участват в незаконни дейности“.

Магазин за Акумулатори

„Законът за върховенството на закона и отчетността на Сергей Магнитски беше приет в САЩ през 2012 г. Той предвижда използването на едностранни санкции срещу руски служители, които според Вашингтон са виновни за нарушения на правата на човека у дома.

През 2016 г. САЩ приеха Глобалния акт за правата на човека „Магнитски“, който предвижда възможност за разширяване на обхвата на закона „Магнитски“ и за други държави, а не само за Русия.

Само в Новините Днес: Вижте имената от US списъка „Магнитски” 2 на корумпираните в България – Вальо Златев, Иван Мирински и… (ПОДРОБНОСТИ)

БГНЕС припомня, че в България имената на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков бяха посочени на 2 юни в доклад на САЩ, като по силата на закона „Магнитски“ те са с наложени ограничения, както и свързаните с тях лица и фирми.

Санкциите предвиждат те да не могат да пребивават в САЩ, а фирмите им да не могат да извършват бизнес там. Също така сметките им в американски финансови институции са под запор.

Материалът Лошо, Бойко: САЩ удължи наказанията по „Магнитски” с още една година е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button