1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

ЛОШО: ФБР попука „Булминт“ – пловдивчаните измамили 2000 US инвеститори с 500 000 монети

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ подпука с широкомащабно разследване българското дружество „Булминт Уан“ ООД по сигнали на над 2000 американски инвеститори от 9 щата, които преди месеци закупили инвестиционно сребро, което така и не било доставено, съобщи Alarma.bg, като се позова на свой източник в спецслужбите.
Инвестиционните монети се предлагали от калифорнийска компания, а за производител бил избран пловдивският частен монетен двор „Булминт Уан“ ООД. Първоначално поръчките били изпълнявани успешно, но след серия от грешни бизнес ходове от „Булминт“ не успели да доставят последните 500 хил. монети на стойност близо 30 милиона лева, планирани за началото на септември.

Припомняме, че „Булминт“ бяха измамени с над 7 милиона лева чрез „фишинг” схема от мними златни мини в Мали и Буркина Фасо по-рано тази година.
Според източници от завода, пожелали анонимност, понастоящем шефовете Пламен Запрянов и Владимир Спасов трескаво обикалят по банковите клонове в Пловдив в търсене на финансиране, с което да се спасят от ударите на американското правосъдие.

Всеизвестен факт е, че американските власти са безкомпромисни в случай на инвестиционни измами. През 2019 г. по тяхна молба Апелативният съд в София екстрадира българина Росен Йосифов, завлякъл US инвеститори. В последствие Йосифов беше осъден на 121 месеца лишаване от свобода в САЩ.
Материалът ЛОШО: ФБР попука „Булминт“ – пловдивчаните измамили 2000 US инвеститори с 500 000 монети е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ