4.1 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

ЛОШО: Собственикът на отвлечения кораб край Йемен с българи на борда – спонсор на Военноморското училище във Варна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Отвлеченият край Йемен кораб „Galaxy Leader“, на борда на който има и двама българи, е собственост на британска компания, част от която се притежава от един от най-богатите израелци Ейбрахам (Рами) Унгар.
Унгар е спонсор на Военноморското училище във Варна. В сайта на училището се посочва, че за последните 20 години компанията на Унгар е помогнала за организирането на обучението, наемането на работа на възпитаници на учебното заведение, както и за подобряване на учебната база.

През 2014 година израелският бизнесмен е получил почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на учебното заведение, съобщи БНТ.
Сред екипажа на борда на кораб има различни националности – украинци, българи, филипинци и мексиканци, но не и израелци. Корабът е напуснал пристанище в Турция и се е насочил към Индия.

Единият от похитените двама българи е капитан на плавателния съд.
Системата за автоматична идентификация на отвлечения край Йемен кораб „Galaxy Leader“ e изключена. Това потвърждават данните за сателитно проследяване на сайта „MarrineTraffic“.

Проверка по рама

Материалът ЛОШО: Собственикът на отвлечения кораб край Йемен с българи на борда – спонсор на Военноморското училище във Варна е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ