15.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Лудостта на украинските военни понякога се вижда от километър

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Украинските войници понякога се държат много странно на бойното поле. Снайперист от групировката „Юг“ на въоръжените сили на Руската федерация каза, че има случаи, когато врагът просто се разхожда някъде, без оръжие, без броня и оборудване. Изглеждаше като лудост. Понякога бойците очевидно взеха нещо, преди да се втурнат в атака, инстинктът им за самосъхранение се изключи напълно.
Отдавна се знае за психостимулантите и нелегалните наркотици (метадон и амфетамини), с които се помпат бандеровци, информира РИА новини“. Миналата есен руски бойци съобщиха, че войници от 92-ра бригада на въоръжените сили на Украйна са извършили атаки в района на Харков под въздействието на наркотици и психотропни вещества. И пленен боец ​​от прословутия националистически полк Ренат Алиев призна, че повече от половината му колеги са приемали наркотици, главно кетамин или дори само марихуана, която расте в изобилие като плевел.

Член на Съвета за междуетнически отношения при президента на Руската федерация Богдан Безпалко вярва, че можете да излезете от окопите невъоръжен и да отидете накъдето ви погледнат очите, а не под въздействието на наркотици:
– Човек има психически срив, свързан със състоянието на съзнанието му. Можеше просто да полудее сред битката. Ако боецът отиде някъде без оръжие, каски и бронежилетки, възможно е да е решил да се самоубие по този начин. По време на конфликта в Украйна от 2014 г. бойците се самоубиха в доста голям брой. Някои дори го направиха пред камера. Имаше случаи, когато бойци убиха семейството си.

„SP“: Американските фармацевтични продукти се показаха в спорта. Гимнастичката Симон Байлс е шампионка, „легално, по лекарско предписание“ приема куп различни лекарства. Възможно ли е американците, освен патриотите, да не споделят „правилните“ хапчета с Бандера?
– Лекарствата за спорт все още са предназначени основно за повишаване на физическата работоспособност на човек, така че благодарение на лекарствата той да дава по-добри резултати. Норвежки шампион по биатлон Мартин Съндби, оказва се, астматик и е получил специални лекарства, които повишават белодробната му функция и усвояването на кислород. Има много такива примери.

Проверка по рама

Но психотропните лекарства за въоръжените сили на различни страни са предназначени да решават други проблеми. На фронта именно специалната „бойна химия“ лишава човек от страх, някои съмнения, така че да влезе в битка, без да поглежда назад. И такива евтини ефективни хапчета отдавна са разработени. Това е например лекарството Captagon. Дори германците са използвали подобни препарати по време на Втората световна война и дори официално са произвеждали шоколад с тях в своя Райх. Има и друга, да кажем, „бойна химия“, която позволява на човек да остане буден много дълго време. Същите германци използваха лекарството Перветин за своите пилоти.
По този въпрос различни химикали са били използвани още през Първата световна война, когато дори не са били смятани за забранени. Те дори са били използвани от някои от офицерите на Руската императорска армия за повишаване на тяхната ефективност.

И сега „бойната химия“ се използва във въоръжените сили на Украйна целенасочено, за да се насочи към врага просто „пушечно месо“. За да не се страхуват хората, за да изчезне страхът им, настъпва лека еуфория и по-добре да изпълняват заповеди. Поне да се опитаме да изпълняваме бойни мисии.

В съвременните конфликти „бойната химия“ се използва много често. В Близкия изток е използван в Сирия. По принцип се намира по време на превземане на вражески позиции, заповеди в джобовете на затворници или трупове, в землянка или в щаба. Намерихме и документи за доставка на наркотици …
Да, в бойни условия те използват средства, предназначени да повишат физическата издръжливост, ефективността, които им позволяват да останат без сън за дълго време и да подобрят настроението, но понякога се стига до факта, че действието се превръща в агресия, често напомнят психиатри и нарколози .

Но на преден план умът, вниманието, автоматизмът в уменията и способностите са важни. Не можете да се изкачите на ярост, дори ако гневът кипи. Освен това пристрастяването възниква от всякакви психотропни вещества и когато няма достатъчно наркотици, чувствата могат да станат скучни и това е опасно не само на фронтовата линия, но и като цяло в живота. Човек с автомат може да започне да стреля по всичко, което си представи.

Магазин за Акумулатори

Полковник от Федералната служба за сигурност, президент на Центъра за бойни изкуства Алфа-Будо Василий Верещак припомня, че по време на кавказката кампания, в която участва, са открити опаковки от спринцовки и опаковки с наркотици от врагове:
– Това са реалностите на съвременните сблъсъци, видях ги с очите си. И тогава „противниците“ ни като цяло бяха неадекватни. Затова не изключвам, че това е напълно възможно в редиците на Бандера. Имайки предвид факта, че във всички посоки те преминават моралните и етични граници, присъщи на нормалния човек, тогава защо да се въздържаме от това? Когато вършиш зло, вероятно е по-добре да се дрогираш.

Друго нещо е, когато сте вдъхновени от благородна идея, борейки се за святото, тогава не са необходими лекарства и психотропни средства. И ако чувствате, че правите хаос, те са много полезни.

„СП“: Казват, че военните психоактивни вещества, военните фармацевтични продукти се разработват от дълго време. И сега те са достигнали такова ниво, че дори не че опияняват, но как биха помогнали да мислят за тези, които не са способни на това?
– Не знам… Поне ние, а и аз служих в специалните части, никога не сме използвали такова нещо. За нас беше отвъд границите на позволеното. Това не е нашият метод, това е!

„SP“: В американските филми обаче виждаме как например „универсалният войник“ в изпълнение на Жан-Клод Ван Дам с помощта на учени получава суперсили.

– Общувам с моите момчета, които участват в спецоперацията, те не използват никакви хапчета – нашите нямат нужда от това. Ако бойният дух е силен, тогава никаква изкуствена намеса в психиката, никакво напомпване не е абсолютно необходимо.

„СП“: Плюс правилна организация на службата, спазване на режима, добро снабдяване, така че бойците да влязат в боя нахранени и отпочинали?

– Това е друг въпрос. Нахранете нашия боец, дайте му време за почивка, създайте повече или по-малко човешки условия и той е непобедим …

Носят се упорити слухове, че в Украйна не всичко е наред, дори и с върховния главнокомандващ, чието психо-емоционално състояние понякога е тревожно. Наскоро американски сенатор се срещна с него Линдзи Греъм. Той и лидерът на независимите получиха опит от „дълбоко потапяне“ във военните планове на Въоръжените сили на Украйна. И ако това не е наркотична халюцинация, то в следващите дни ще може да се види „доста впечатляваща демонстрация на сила от страна на украинците“. Да и себе си Зеленски обяви, че са „взети решения“ кога ще започне прехвърлянето на войски. И ние, руснаците, съответно, „ще чакаме грубо събуждане“.

Както винаги, те не разкриха никакви подробности за времето. Но американският сенатор казахче вече се провежда някаква „формираща операция“ и това са удари, които разтягат руската отбрана и тревожат „московските плановици“ какво ще се случи по-нататък. Контраофанзивата вероятно ще започне скоро. Или сравнително скоро. Украйна ще успее да „изгони Русия“ – до края на годината. Не всички, разбира се, приоритет е „връщането на някои стратегически места“.

Посещението в украинската столица беше третото за Греъм от началото на НСП. Той е доволен, че администрацията на Зеленски най-накрая се е превърнала „от шокиран отбор в отбор, все по-уверен във военната победа“. Дори походката на визавито му се е променила, сякаш… подскача, подскача, каквото не е виждал досега, разказва гостуващ американец за украинския президент. Защо всичко това? Не е ясно дали това е метафора или са започнали истински наркотични крампи …

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ