20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

Любен Дилов потвърди Novinite-Dnes.eu: Росен Желязков взима мандата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство, прогнозира в неделя депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на „Гергьовден“, и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов. Така Дилов потвърди новината на Novinite-Dnes.eu, че именно Росен Желязков ще е премиерът в кабинета на ГЕРБ.

Дилов обаче добави – „Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго“.

Според Дилов формулата „правителство на малцинството“ е интелигентно решение за излизане от парламентарната кризата.

Novinite-Dnes.eu беше пръв: Росен Желязков става премиер

„Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. … Би трябвало да се получи някакво управление, ако не се получи – ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит“, каза Дилов пред БНР.

Проверка по рама

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството:

„Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно – предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. … Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно“.

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на спорта, Любен Дилов отговори, че „по-добър от Найден Тодоров не можем да намерим“ и „какво му е на Евтим Милошев – прекрасен министър“ , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.

Първо в Novinite-Dnes.eu: Имаме премиер!

Скамейката с кадри на ГЕРБ е доста дълга и няма да има големи изненади, подчерта Дилов и беше категоричен, че ще бъде предложено пълноценно правителство, което ще бъде внесено за гласуване в пленарната зала на парламента.

„Би трябвало всички парламентарни групи да го подкрепят това правителство, а след това да мислят 3 месеца дали да го свалят, или да го свалят. Това би било едно отговорно поведение“, смята той.

Магазин за Акумулатори

90% е вероятността след провален първи мандат да се отиде на нови избори, прогнозира Дилов.

Материалът Любен Дилов потвърди Novinite-Dnes.eu: Росен Желязков взима мандата е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ